Beroende som beroende.

Jag kom fram till en sak precis. Något jag tycker är jävligt konstigt. Angående reklam på tv.

Det visas inga cigarettreklamer på tv, givetvis. Det är farligt och beroendeframkallande, så det vore ju smått sinnessjukt om tv uppmanade folk till att börja röka.

Likaså alkohol. Det går sällan reklamer om alkohol. Ibland om någon whiskey, lättöl osv. Och egentligen borde man skrota det också, för det är konsigt att tv uppmanar folk till att köpa alkohol. För det ÄR att uppmana, inte att göra oss "medvetna" om att det finns. För det vet vi redan. Och jag menar, om folk nu ska dricka, låt folket ta en jävla broschyr inne på systemet, eller varför inte låta dom vandra omkring där inne för se vad som finns?! 

Men det är en sak jag tänkt på ett tag och som irriterar mig något så jävulskt så fort jag ser det. Det går så jävla många reklamer om spel på tv. Poker, bingo, odds, osv osv. Varannat jävla program sponsras ju av ett spelbolag! Everest Poker, Unibet, Ladbrookes etc. Tv uppmanar alltså folk till att börja spela. För börjar folk spela kan dom vinna pengar. Och vem fan vill inte vinna pengar? 

Jag tycker det är sjukt, att man inte ser likheterna på att vara alkoholmissbrukare och spelmissbrukare. Eller det gör man ju, såklart, men man skiter i det. Att vara alkoholmissbrukare innebär en stor skada för kroppen och livet går oftast åt helvete för dessa människor kan jag tänka mig. Men att vara spelmissbrukare, det är väl fan lika illa? Även om det inte är just kroppen som tar skada (till en början). Jag vet så jävla många människor som har varit eller är spelmissbrukare. Och det är inte bara äldre herrar som hänger på casinon och liknande, utan även folk i min ålder som inte kan slita sig från pokerhemsidorna ihopp om att vinna stora pengar. För visst, en del har tur. En del kan till och med försörja sig på sitt spelande. Men alla jävla människor som förlorar stora summor pengar, hamnar hos kronofogden för att dom inte kan betala hyran, etc?

Vi människor sväljer reklam som om det vore vatten. Vi är så jävla lättlurade att det är löjligt. När det gäller allt. Smink, smör, sängar, allt! Reklam = sälja. Dvs, lura människor att just den produkten är bäst. Reklam är skit helt enkelt.

Men jag köper det. Jag hatar reklam, men jag köper att det finns. Men inte reklam som kan innebära att livet går åt helvete för någon.


Kommentarer
Postat av: Samuel

Där har du faktiskt en stor poäng min vän!

2009-10-28 @ 18:44:39
Postat av: Evelines - Lättsam blogg med humoristisk twist

helt rätt. mycket vettigt inlägg, bra skrivit. det är egentligen helt sjukt att spelreklam får finnas i den omfattning som den faktiskt gör. =/

2009-10-29 @ 13:46:01
URL: http://evelines.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0