Ett svin flyttar ut, ett annat flyttar in

Min storebror flyttade hemifrån för drygt en vecka sedan. Till en liten 1:a i sävedalen. Tror han kände lite press på sig när lillasyster skulle göra det före honom. Ungefär som den gången då jag köpte ett nytt mobilabonemang, bara sådär. Det slutade med att han köpte ett likadant, samma dag. Han fick iallfall lägenheten snabbt, och det är ganska skönt. Att slippa hans höga musik som skiftar mellan Whitesnake, techno och "sensuella Isabella", osv..

Men idag fick vi en tillökning. En söt liten marsvinsunge till min syster. En liten kompensation för att jag snart flyttar och då tar med mig kaninen vi har på utsidan. Jag tror han får det bättre på min och Sams uteplats än här hemma nämligen.


Till helgen blir det förmodligen Berghamsfestivalen. Ska bli riktigt trevligt!

Hos And-rea.

Igår hade Mathilda utflyttningsfest. Hon ska flytta till dahlsland för att börja på Steneby. Det var en jätte mysig kväll och hon bodde i världens mysigaste hem. Hennes rum var precis som man tänkte sig, verkligen Mathilda-aktigt. I present fick hon två jättesöta kakburkar från mig och Andrea. Tror hon tyckte om dem. Likaså innehållet. Trevligt att träffa en del från klassen igen. 
 
Nu sitter jag hos Andrea. Vi har haft en trevlig dag med prat osv. Försökte sola lite förrut men det gick inte så bra eftersom det var så jävulskt varmt. Har även tittat på film och ätit mat som hon lagat åt oss (lyx). Tyvärr var inte filmen lika bra som maten smakade. Den var med andra ord värdelös..


INTE OKEJ!

Hahahahaaa, va fan! Fick hem studentkatalogen idag. Jag och Andrea är med på FRAMSIDAN och dom två kommande sidorna. Fy fan vilka charmerande bilder. Speciellt den bilden vid innehållsföreckningen... Tuggummi i käften hade jag också.

hahaha, viker mig.

Stockholm.

Den 17 augusti åker jag och Sara till Stockholm för en liten shoppingsemester. Inget är beställt ännu, men bestämt. Ska bli riktigt trevligt. Frågan är bara vart man ska bo och vart man ska gå för att hitta alla mysiga affärer och trevliga pubar... Några förslag kanske?

Strosade runt i stan lite innan jobbet idag. I en massa inredningbutiker. Upptäckte av förtjusning att plåtburkarna jag tänkt beställa från nätet fanns att köpa på "iems" eller var det heter. Billigare dessutom. Ju billigare ju bättre, givetvis.

Nu ska jag återgå till mina cv:n. Tänkte för en gång skull skriva ut dom och för hoppningsvis få iväg dom nån dag. Har haft dom klara sedan en månad tillbaka, men längre än så har jag inte kommit. I en butik jag tänkt söka jobb i har jag inte ens varit inne i. Men utifrån ser det så jävla trevligt ut där inne. Och jag antar att det stämmer. Möbler, saker till hemmet osv. Hur kan det inte vara det?  


Sömnproblem?

Har säkert nämnt det förut, men jag måste ha någon form av sömnproblem...

Har jätte svårt för att somna på kvällarna. Om jag inte råkar vara trött, vilket jag oftast inte är när jag ska sova. Det kan ta upp till 3 timmar innan jag somnar. Kan dels bero på att min hjärna går i högvarv på kvällen... Imorse är ett annat exempel. Var sjukt trött när jag väcktes av Sams alarm, två timmar innan jag skulle gå upp. Kunde knappt öppna ögonen. Men sen var mitt huvud klarvaket! Minsta lilla ljud gjorde mig irriterad och jag kunde inte somna. När somnade jag? 10 jävla minuter innan jag skulle gå upp (precis som det brukar vara). Skitjobbigt. Så nu ser jag väll ut som en liten asiat också, som jag brukar göra när jag inte sovit mer än 4 timmar..


Nåväl.


Lite smått irriterande. Tänkte visa tatueringen jag skall göra i nacken, har tagit skriften från en hemsida. Men det går inte att lägga upp den... Tror den kan bli tjusig. Jag tänkte göra den för mer än ett årsedan men det har inte blivit så. Men nu ska den fanimej bli av! Inte just nu, men om en månad. Ungefär.

Småsaker.

Har tittar runt på olika heminredningssidor på nätet dom senaste dagarna. Har blivit förtjust i många saker. Framförallt många söta plåtburkar. Älskar plåtburkar. Och den magnetiska gristavlan att ha på kylskåpet nedanför.




Bild från inreda.com



Hela mitt kök kommer bestå av plåtburkar från dixie.se och inreda.com... Helt klart.

Lite tips på heminredning på nätet:
Inreda.com  bluebox.nu  favoritsaker.se  sakerochting.se  brommakortforlag.se  dixie.se


Trevlig titt!


Heelo.

Gårdagskvällen tillbringades med Sara i kungsparken med lite vin, kex och jordgubbar. Vi pratade om allt möjligt och hade det mysigt. Tyvärr hade vi ingen sol, men inte var vi ledsna för det. Fick sällskap i början av nån somalienisse som inte fattande vinken när vi inte ställde motfrågor när han pratade med oss. När han skulle säga adjö kramade han oss och pussade oss på kinderna. Det var nog värst...
 
Idag var jag och Sam i stan och kollade lite saker. Var bl.a. inne på "Engelska tapetmagasinet" eller vad det heter för att titta ut en tapet till fondväggen vi ska ha i köket. Vi fastnade för en båda två, skitfin. Sen såg vi att den var från Ralph Lauren och kostade 3000 kr rullen... inte lika kul. Vi hittade även en soffa vi eventuellt ska köpa inne på "bolagret". En stund senare åkte vi mot bäckbol för att kolla lite på Ikea. Hittade en del saker. Men att handla på Ikea känns inte så sjukt kul faktiskt. Det må va billigt, men inte direkt originellt.

Beställde även en dörrskylt med våra namn på. Mycket tjusig.


Den 15 sep flyttar jag..


Ska bli sambo.


Söndag.

Idag gjorde jag något som ytterst sällan inträffar i mitt liv.

Jag ÅT ensam, frukost, på ett café. Och det var inte det minsta hemskt. Det var helt underbart skönt faktiskt. Jag satt där med kaffen o toasten längs fönsterbordet och bläddrade i en tidning på ett litet café vid korsvägen. Inga konstiga miner kring gästerna omkring där inte..

Har ätit ensam en gång förrut. På ett café i partille. Snabbt som fan gick det eftersom allt jag kunde göra var att äta. Fanns inget att kolla i, inget som jag kunde "låtsas" göra. Bara äta. Och ja, fick en del konstiga miner på mig. Folk som tyckte lite synd om en för att man tvingas utsätta sig för den pinsamheten, att äta helt ensam... Fook of.

Kan tänka mig ta en frukost ensam oftare faktiskt. Behöver inte göra ett skit själv och det smakar himmelskt gott.

Efter min frukost och svarandet på frågorna om vilket typ av "hemmatyp" jag är (hur jag gör om köket ser ut som fan och det kommer oväntade gäster på besök etc.) i någon engelsk tidning, träffade jag lillsyrran för ett biobesök. Vi såg Narnia. Sjutk bra. Gillar Narnia.


Såg precis färdigt filmen "mamma vid 16" eller nått sådant. Kass film, men jag blir alltid sjukt rörd när jag ser filmer/serier som handlar om barn över huvudtaget. Jag fäller alltid en och annan tår när jag ser förlossningar, folk som ska ge bort sitt barn, etc. 

Nej, jag börjar nästan längta efter en liten "Mathilda" eller "Noel" nu. Men det får nog vänta ett litet tag..

Sjukt.

Läste precis en artikel på aftonbladet. Ian Curtis gravsten har blivit stulen.

Jävla nötter. Man blir fan mörkrädd....


Värmen är tillbaka.

Tack och lov! Dock var inte dagens klädsel direkt passande till vädret.

Idag tog jag en spontan-klippning i stan (eller egentligen hade jag planerat det ganska länge eftersom håret mitt har sett förjävligt ut sen två månader tillbaka) och blev återigen påmind om varför jag avskyr att klippa mig..

För det första ser jag riktigt oskön ut sittandes på stolen med vått hår slickat längs mitt fyrkantiga ansikte. Sen blir jag nått så inåthelvete varm av någon anledning att t.o.m. mina handflator samlar på sig lite hårrester som faller ner i knät. Och när jag tänker på att jag sitter och svettas och samtidigt önskar att armsvetten inte ska ska nå frisörskans näsborrar, svettas jag ännu mer. Sen plattas håret så jävla mycket att det inte går att få någon volym på det hela, trots en massa spray och annat. Och jag blir aldrig nöjd. Frisörskan idag tog mina ord alldeles för bokstavligt när jag sa att jag inte ville att luggen och mitt andra hår skulle vara så inklippt i varandra eftersom jag brukar se ut som en "ramone" i håret då, så hon klippte luggen helt rak, ända ut till kanterna. Så nu har jag ännu fyrkantigare ansikte.

Det första jag gör när jag går ut ur en frisersalong är att gå in ett omklädningsrum och försöka göra håret någorlunda bra, varenda gång. Som tur var kostade det inte mer än 300 kr, så jag överlever nog mitt missnöje.


Innan mitt frisörbesök träffade jag Andrea för en fika. Kort sådan, men trevlig.


Liam & Noel.


Denna bild kommer att hänga på min vägg om några dagar. Målad av Anna Ileby. 

RSS 2.0