Dags att göra sig i ordning..

Jag vet, jag vet.... jag borde verkligen stanna hemma och skriva på tentajäveln. Men om jag känner mig rätt så kommer det ändå inte bli något skrivande ikväll, så då går jag hellre ut och träffar vänner.

Men jag har kommit en bit iallafall, på tentan.

Nu lyssnar jag på Joy Division och ber lite smått till gud att krulltotten är ute även denna kväll.

Cheers folks. 
  

Varför alltid efterklok?

Det blev en helkväll igår. Först mys hos Lina och sen Styrbord Babord. Dans, tjöt och återigen dans. Otroligt trevligt!

"Man behöver inte dansa till musiken, man kan dansa själv, till musiken", sa killen med det mörkbruna lockiga håret, Fred Perry-skjorta och lena händer. Och det gjorde vi också. Han på sitt 60-tals vis, och jag på mitt.

Det blev sent och trots att jag inte somnade förrän sex, kunde jag inte somna om vid elva?

Nu blir det plugg.
 

Min dag.

Ser ut följande:

12.00-00.00, PLUGG. Om jag vill vara klar med tentan på söndag. Måste nämligen ägna några dagar åt att plugga som en idiot till salstentan också.

Jag blir verkligen sur på våra lärare. Hemtentan hade vi kunnat få för en månad sedan, för allt det vi har gått igenom den senaste tiden är helt orelevant för den. Istället ger dom oss den samtidigt som en salstenta på halva filmhistoriaboken? Till och med dom på expiditionen tyckte det var konstigt att vi hade två tentor på samma vecka!  

Och imorn ska Therese firas. Och på lördag eventuellt Victor. Borde ju givetvis stanna hemma, men funderar på att hänga med utan att dricka något. Huvudsaken är att jag är pigg på dagarna.

Nu ska jag fortsätta läsa de resterande 70 sidorna jag och Therese kopierade upp från Viktorias bok igår...
 


Beroende som beroende.

Jag kom fram till en sak precis. Något jag tycker är jävligt konstigt. Angående reklam på tv.

Det visas inga cigarettreklamer på tv, givetvis. Det är farligt och beroendeframkallande, så det vore ju smått sinnessjukt om tv uppmanade folk till att börja röka.

Likaså alkohol. Det går sällan reklamer om alkohol. Ibland om någon whiskey, lättöl osv. Och egentligen borde man skrota det också, för det är konsigt att tv uppmanar folk till att köpa alkohol. För det ÄR att uppmana, inte att göra oss "medvetna" om att det finns. För det vet vi redan. Och jag menar, om folk nu ska dricka, låt folket ta en jävla broschyr inne på systemet, eller varför inte låta dom vandra omkring där inne för se vad som finns?! 

Men det är en sak jag tänkt på ett tag och som irriterar mig något så jävulskt så fort jag ser det. Det går så jävla många reklamer om spel på tv. Poker, bingo, odds, osv osv. Varannat jävla program sponsras ju av ett spelbolag! Everest Poker, Unibet, Ladbrookes etc. Tv uppmanar alltså folk till att börja spela. För börjar folk spela kan dom vinna pengar. Och vem fan vill inte vinna pengar? 

Jag tycker det är sjukt, att man inte ser likheterna på att vara alkoholmissbrukare och spelmissbrukare. Eller det gör man ju, såklart, men man skiter i det. Att vara alkoholmissbrukare innebär en stor skada för kroppen och livet går oftast åt helvete för dessa människor kan jag tänka mig. Men att vara spelmissbrukare, det är väl fan lika illa? Även om det inte är just kroppen som tar skada (till en början). Jag vet så jävla många människor som har varit eller är spelmissbrukare. Och det är inte bara äldre herrar som hänger på casinon och liknande, utan även folk i min ålder som inte kan slita sig från pokerhemsidorna ihopp om att vinna stora pengar. För visst, en del har tur. En del kan till och med försörja sig på sitt spelande. Men alla jävla människor som förlorar stora summor pengar, hamnar hos kronofogden för att dom inte kan betala hyran, etc?

Vi människor sväljer reklam som om det vore vatten. Vi är så jävla lättlurade att det är löjligt. När det gäller allt. Smink, smör, sängar, allt! Reklam = sälja. Dvs, lura människor att just den produkten är bäst. Reklam är skit helt enkelt.

Men jag köper det. Jag hatar reklam, men jag köper att det finns. Men inte reklam som kan innebära att livet går åt helvete för någon.


Godmorgon.

Det är inte klokt vad duktig man kan vara då. Gå upp klockan nio när föreläsningen början tre!

Ska hem till morfar en sväng och sen sätta mig på ett fik och plugga. 

Min tentaångest är ungefär SÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR stor. Ni anar inte. Ångrar mig nått så inåthelvete att jag inte pluggade något den första månaden. Och nu har vi två tentor till nästa vecka, och jag ska plugga från noll till båda. Skit. Men jag har ju bara mig själv att skylla, helt klart. Och cd-fucking-on.com! Jävla skitsida. 

Klippte luggen igår. Tyvärr ligger plattången fortfarande hos mor och far, så nu ser jag lite ut som en svamp. 
   

Den omtalade tisteln.

Minns ni tisteln jag nämnde för ett tag sedan (den har både blivit högre och fulare nu dessutom)? Grannparet med sin balkong bredvid min, diskuterade den förut vid brunnsparken. Undrade vad fan det var för något och hade olika teorier. Dom visste ju givetvis inte att jag stod bredvid just då, eller att det är min. Tror aldrig jag har hälsat på dom.. Inte förrän dom ser att jag går in i min uppgång fattade dom det. Hahaha.

Ja, den står alltså kvar. Jag orkar inte röra den. Den får helt enkelt vissna och dö. Eller något...

Krukan med en jävlans massa jord i är borta från badrummet nu dock. Jag skulle planterat blommor i den i somras, men hann inte längre än att fylla på lite jord. Som såsmåningom blev överdränkt av vatten på grund av vädret, att det vara nära att tippa över kanten. Så jag ställde den i badrummet så länge, tänkte ta ut den senare. Men så blev det ju inte... Men nu är den borta!
 

Här har ni.


 


Jag ger dig min morgon.

Sitter och lyssnar på den nu. Så otroligt fin! Tänker på Zaza av någon anledning? Har för mig att hon tyckte om den..

Nåja. Jag gick upp tidigt idag för att färga min utväxt (något jag borde gjort för en månad sedan för den är fan inte vacker nu ska ni veta), orkade inte göra det igår kväll nämligen. Men så hade jag redan hoppat in i duschen och ser sen att det ska färgas på torrt och otvättat hår...

Jaha. Skit. Och ingen fön har man heller.. Så går det när man inte har en och samma färg av samma märke! På vissa ska det vara torrt, andra fuktigt.

Får väl försöka rappa på lite nu istället och gå en sväng i stan innan skolan. Måste hitta den där kursboken som är slut precis överallt.

Ciao.
 


Angående elen.

Det där med att förbruka så lite el som möjligt har stigit mig lite över huvudet tror jag. Miljötänk blandat med att försöka få en så låg elräkning som möjligt.

Igår blev jag skitarg på mig själv för att jag glömt lampan i garderoben tänd hela dagen. Numera ser man inte in där då jag satt upp ett draperi, så jag märkte det inte förrän läggdags. Jag blev skitirriterad verkligen!

Jag blir arg om jag glömmer slå av strömbrytaren och sånt också, men speciellt när det gäller en lampa. Mina lampor används knappt. På dagen används dom inte, av den enkla anledningen att det inte behövs. Utan dom börjar användas först när det börjar mörkna. Jag skulle heller aldrig ha en lampa tänd i ett rum jag inte var i, och min badrumslampa används ytterst sällan den också. Jag har ett fönster där inne så det behövs inte riktigt, men jag tänder den bara om det verkligen behövs. Och lampan i storarummet är absolut inte starkare än nödvändigt. Har en dimmer förstår ni.

Och det är inte bara hemma hos mig jag tänker på lamporna. Har även märkt att jag blir otroligt irriterad när jag går förbi skyltfönster etc, med lampor tända när det är stängt. Varför?? Det är ju så jävla onödigt! Inte fan går folk förbi och tänker "Ja men här var det en fin kruka, hit ska jag gå imorn" längs gatan ner till Tempo klockan nio på kvällen? Fan, lägg ner med sånt där.
 


Sms-biljetten..

..Kan vara något av det korkaste västtrafik hittat på.

Jag åker alltid med sms-biljett och har gjort det i två månader nu. Men ingen äkta sådan, utan ett vanligt sms som ser ut som en sms-biljett. Funkar skitbra! Ingen kan se att det inte är äkta.

Inte ens idag på väg hem från jobbet då det kom på kontrollanter, kunde dom se att det inte var ett äkta! Visst blev jag lite nojig över att han skulle kunna göra det med sin lilla apparat (vanligtvis skickar jag en riktig biljett när jag ser kontrollanter), men det kunde han alltså inte.

Jag vet. Jag borde verkligen skämmas! Och det gör jag verkligen, får alltid grymt dåligt samvete. Det är ju på grund av sånna som jag som gör att priserna höjs. Men jag är en fattig student, det tar så sjukt mycket emot att betala över femhundra kr i månaden för ett jävla busskort. På det här sättet sparar jag den lappen..

Inte förrän bötern blir åthelvete dyr, eller västtrafiksnissarna kommer på att folk faktiskt gör som jag gör, kommer jag köpa mig busskort. Jo, om jag skaffar mig ett bra jobb förstås, då summan inte gör så mycket. Men inte annars.
  
Förlåt!
 

Kriminell.

Är att ta en toalettrulle från sin arbetsplats att stjäla?

Isåfall: Förlåt G, men jag har inget skithuspapper hemma och orkar inte handla idag...
 

Klänningen.

Härom dagen hade jag på mig min nya klänning från topshop. Och mycket riktigt så kände jag mig obekväm i den. Men det är väl en vanesak antar jag..

Tog bilder, men det gick åt helvete. Dels för att jag känner mig så jävla fjantig när jag ska stå och posa framför kameran och försöka se söt ut. Jag vet att alla tar bilder på sig själva, men det är ytterst sällan jag gör det, faktiskt. Och när jag väl gör det, som då när jag tänkte ta en bild på min klänning, slutar det alltid med att jag klämmer till med en krystad psycho-min som nedanför. För att jag känner mig så jävla fånig.. Men också för att jag inte vet hur jag ska ta ta bilderna..?

Well, suddigt men ni ser ju mönstret iallafall.




Måste klippa luggen snarast! Avskyr när helluggen är för lång och måste läggas åt sidan. Ni vet, när det verkligen syns att helluggen är för lång. Apfult.
  

Så duktig man kan vara..

Valde att stanna hemma även denna kväll, trots att suget av att träffa människor var och är ganska så stort.. Istället har jag gottat ner mig med en påse löst framför film. Och plugg..

Tittar på Little Miss Sunshine. Genial film! Tyvärr kan jag inte se filmer längre utan att bryta ner dom, men även det är jävligt intressant. Att tänka på hur filmen är uppbyggd. Fotot, ljudet, allt.

Inatt ska man ställa om klockan också. Hade dom inte talat om det i högtalarsystemet på Allum så hade jag aldrig kommit ihåg det...Gott med sovmorgon!
 


Vet ni vad..

Jag lagade lax till middag idag. Med potatis, sås och spenat. Vackert blev det ju inte, men inte fan spelar det någon roll, för gott blev det! Tror seriöst att det var typ..första gången jag skalade potatis i den här lägenheten. Kanske andra, men även det är ju helt sjukt. Har bott här i över ett halvår för tusan. Levde ju på hemmagjorda köttbullar, klyftpotatis med sesamfrön, gelé och sås ett tag (förövrigt en av dom godaste rätterna som finns), men då fuskade jag. Färdig klyftpotatis. Inte lika gott, men enkelt..

Fick köpt mig en skitful matta att ha i hallen idag också! Att den var ful gör inte särskilt mycket då den kostade en femtiolapp. Köpte mig lite annat också. En kofta från Gina Tricot (blir alltid lika förvånad när jag hittar något snyggt där) ljuskoppar osv.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Jag borde ju plugga, men har fått lite erbjudanden som låter lockade.

Well, klockan är bara åtta...
 

Ännu en spårvagnsupplevelse.

Ni läsare som har varit med en längre tid har nog mer eller mindre märkt att jag tycker det är väldigt intressant att studera människors beteende. Särskilt i lokaltrafiken. Inte för att det som händer behöver vara något speciellt, men att se hur folk reagerar och beter sig i olika situationer är helt enkelt något jag tycker är kul. En buss eller spårvagnsresa utan musik gör mig inte särskilt mycket, det finns annat att fördriva tiden med.

Hemvägen på spårvagnen härom veckan;

Det satt en alkoholist på ett säte längst in på spårvagnen. Han var inte på något sätt otrevlig eller jobbig, lite pratglad möjligtvis, men inget annat. Han såg inte så trevlig ut kanske, och luktade förmodligen ganska mycket alkohol också. Men i övrigt var han inte stötande på något vis. Övriga platser på vagnen var så gott som upptagna, men inte det bredvid honom. Folk klev på spårvagnen, var påväg att sätta sig på sätet, men ångrade sig så fort dom såg vem som satt på sätet intill.

Det gjorde mig upprörd. Jävligt upprörd. Varför ville ingen sätta sig på det sätet? Det är inte så att man behöver sitta i knät på honom och lukta honom i armålan? Men att vara påväg och sätta sig på sätet, titta åt höger och sen resa sig upp, det gör man fan inte! Vidrigt beteende skulle jag vilja kalla det. Jag förstår att folk kan tycka det är äckligt med alkoholister. Men att titta på en, med avsky i blicken, det får mig att vilja ge dom en fet käftsmäll. Jag personligen har så svårt att se alkholister som något annat än en vanlig människa. För för mig är dom det, men som någon gång i livet hamnat snett och inte lyckats ta sig ur det. Det är inte äckligt, det är hemskt. Jag förstår folk om det är en otrevlig människa, men den här snubben var inte det för fem jävla öre.

En annan sak som hände var att det kom en kille och började rota i papperskorgen framför där jag satt. Ganska så hetsigt. Folk omkring började titta på honon lite småkonstigt och undrade vad han sysslade med. Jag med. Först antog jag att han letade petflaskor. Inget ovanligt. Sen slog det mig, och även andra märkte jag på deras smått äckalade ansiktsuttryck, att han kanske letade efter mat när han började rota i Mc-påsar, osv. Att leta pant är en sak, men mat är en helt annan, tänkte jag. Även andra delade min tanke såg jag.. MEN så tar han upp ett par nycklar ur en påse...! TJI FICK VI, minst sagt.

Det tredje var att killen bredvid mig började prata med mig. Skulle tippa på att han var lite över trettio. Ja, vi småtjötade lite om allt möjligt. Musik mest (han undrade om jag lyssnade på Kent, för att det såg ut så. Största dissen någonsin). Nåja. Han var väldigt trevlig och det var trevligt att prata med någon. Men så tittade jag på folket runt omkring oss. Alla med han-är-nog-lite-gammal-för-dig-bruden-blicken.

Ibland blir jag så jävla trött på människor. Varför ska inte jag kunna prata en främmande, äldre kille utan att behöva antas vara mottaglig för raggning? Och varför ska inte en äldre kille kunna prata med mig utan att folk ska tro att han raggar? Jag har ingen aning om vilka avsikter han hade när han började prata med mig, men inte fan var det att ragga iallafall då han var NYGIFT. Jag blir fan förbannad på människor som drar slutsatsen att det raggas när två främmande människor börjar prata med varandra. Det är fånigt. Är det så jävla svårt för folk att förstå att man kanske pratar med någon för att det är TREVLIGT? 
 


Dagen är emot mig.

Idag har inget varit på min sida;

Simningen imorse till att börja med. Hade glömt kvittot hemma och fick betala 50 jävla kronor för att simma i 40 minuter, jag hade ingen plattång med mig och Andrea hade glömt sitt smink. Dvs, jag såg ut som ett lik. Jag hängde inte med ett skit på dom extra föreläsningarna vi hade idag så jag höll på att somna var femte minut. När jag kommer hem för att betala räkningarna ser jag ett oöppnat kyvert från radiotjänsten. Öppnar då och ser att jag fortfarande inte betalat tv-avgiften (det blev nämligen strul första gången jag skulle betala in den också). Det har jag ju för i helvete visst, tänkte jag. Men nehe då! Går in och kollar på min bank och ser då att jag skrivit in FEL inbetalningsdatum. Bytt plats på månad och dag. När var förfallodagen för den här påminelsen? Jo, för mer än tio dagar sedan. SKITKUL. Sen när jag kollar mailen ser jag att jag fått svar från cdon, angående min kursbok som ännu inte kommit. Skrev nämligen ett hatmail imorse för att jag fått ett mail om att den var YTTERLIGARE försenad. Ja, då har dom avbeställt min order bara för att dom inte vet när dom får in den. Så jag har alltså inte den viktigaste boken till tentan som är om mindre än två veckor!

Och nu ska jag sätta mig med en uppgift i skolan som ska vara inne om en halvtimme, om saker vi inte kom fram till på diskussionen igår. Och plugga utöver det, givetvis...

Jävla skitdag.
 


Det andra paret.

Hämtade mitt andra par skor från tradera igår. Ett par trettio år gamla levis. Blev helt överlycklig när jag såg dom på tradera.. Men dom var ju inte alls som jag trodde. Lite förstora (trots att det är min storlek), jättebreda där framme och klumpiga. Jag gillar visserligen den där lite klumpiga känslan. Clown/pippi om ni fattar vad jag menar. Men jag hatar när det ser ut som att jag har större fötter än vad jag egentligen har...

SKIT. Nu vet jag inte om jag ska behålla dom eller ej?



 


Jag ska fixa:

- Fler kategorier

- Mer bilder


Nu hade jag tänkt..
 


En kärlekshistoria.

Vad hände med min pluggdag? Har visserligen varit på filmvisning i skolan, men jag åkte direkt hem till päronen efter det för att plugga innan systern min kom hem. Och något plugg har då inte blivit av. Men jag funderar på att stanna över natten och sätta mig lite senare med det. Ska ändå jobba på allum imorn, och tandläkarbesök på det.

I morn ska vi se En Kärlekshistoria av Roy Andersson. SOM jag har sett framemot morgondagen! Jag har inte filmen själv (vilket är sjukt konstigt) och det är en av mina absoluta favoritfilmer för er som inte visste det. Minns när jag såg den med skolan i sjätte klass, om jag minns rätt. Folk avskydde den, men jag blev helt såld. En helt otroligt bra film som alla bör se!


 


Quiiizz.

Nyss hemkommen efter en kväll med musik/filmquiz på Seljden med några från kursen. Plus Henke. Det borde ju gått strålande för folk som pluggar filmvetenskap, kan man ju tro. Men icke.. Men helt åt pipan gick det inte heller.. Otroligt trevlig kväll iallafall! Gillar verkligen folket från kursen.

Lite dåligt samvete har jag ju nu förstås. Borde pluggat ikväll, som varenda jävla kväll/dag de kommande två veckorna. Nåja. En heldag imorn får det bli..

Förresten. Har sett andra delen av Icareklamen jag nämnt nedanför.. Gillar den inte. Inte alls.

Godnatt folks.
 


Love will tear us apart.

Skrivtorka, så istället för att skriva ett meningslöst inlägg ska ni få lyssna på en fantastisk låt. En låt som får varenda människa att vilja dansa kan jag tro.



 


Det var då självaste fan.

Hade spanat in en jacka på tradera i fleeera dagar. Hela tiden tänkt "vinner jag inte den där, då jävlar". Valde till och med att inte buda på en annan jacka bara för att jag tyckte det var onödigt om jag fick hem båda. Tror ni inte någon jävel budar över mig, med endast tio kronor?

I och för sig hade det inte blivit direkt billigt om jag hade kammat hem den. 950 kr inkl. frakt och en jacka för mindre än det där borde jag väl kunna hitta. Men den var ju så sjukt fin!

Fan i helvete. Nu måste det börja letas vinterjacka också..

Tips på någon fin kanske?
   

Ickeproduktiv söndag.

Hade tänkt ha min pluggdag idag. Plugg hela dagen. Istället har jag legat framför soffan med filmer, illamående och huvudvärk..

Gårdagen var iallafall otroligt trevligt. Jag och Therese var på Kings och drack öl. Senare kom även David dit med sina sambos (just nu bor dom fyra personer i hans minimala etta, starkt jobbat måste säga). Kul att träffa honom, ses alldeles för sällan. Ja, mycket tjöt och en hel del öl blev det.

Och för er som också har svårt för Carlingsmänniskor, som får känslan av att dom tycker att dom är så jävla balla och lite bättre än alla andra; Precis så är det. Det var iallafall det intrycket jag fick från vissa av dom igår. Davids vänner, så vi satt med dom en liten stund. Och ja, dom var ungefär så som jag föreställt mig..

Nåja. Nu borde jag sova. Ska vara duktigt och plugga imorn bitti. 
  

Heelo.

Mina planer om öl igår sket ju sig fullständigt. Tänkte ta en liten nap innan jag skulle ut. Fullt påklädd och klar. Kände plötsligt att det var behövligt efter gårdagens natt minst sagt för få timmars sömn och simtur. Vad händer? Jo, jag vaknar inte förrän vid tolv. Med en jävla massa samtal missade på min ljudlösa telefon. Kul. Skitkul... (förlåååååååt, det var verkligen inte meningen att inte svara. Kanske kan ses idag istället??)

Precis kommit hem till päronen. Dom är i Tyskland så jag är hundvakt. Valde att ha dom här och inte hos mig denna gång. Dom hårar ner nått så jävulskt och det orkar jag inte riktigt med.

Innan jag kom hit var jag i stan en stund. Fick köpt mig en klänning på Topshop. En väldigt otippad klänning för att vara mig. Men den var otroligt söt faktiskt. Fast antagligen kommer jag undra vad fan jag tänkte med om en månad eller två.

Nåja. En bild på den kanske kommer sen. Om jag lyckas hitta någon kamera. 
 

Hur ser kvällen ut?

Det vet jag inte ännu. Samtidigt som jag vill gå och dricka öl med en kär gammal vän känns det lite småskönt att bara vara hemma och fortsätta med filmtittandet...

Well, kvällen är fortfarande ung och jag har inga direkta planer för i morgon, så än behöver jag inte bestämma mig.

So long.
 

The shoes.




Lovely.
 


Torsdag afton.

Viiiilken trevlig kväll jag hade!

Jag och några från min basgrupp i kursen bestämde oss för att diskutera veckans frågor över några öl. Lite roligare än att sitta i skolan. Och jag kan säga det, vi har nog aldrig varit så kreativa som denna gång. Det var verkligen skittrevligt, och personerna i gruppen är så jävla härliga. Är otroligt glad över att jag hamnade i den gruppen. Måste absolut göras om! (Och då får gärna en annan herre vara med också..)

Nästa vecka lär det bli en del filmtittande då Joel ska ta med massa filmer han har hemma, som jag vill se men inte har sett (skämmigt att jag inte sett en del av dom kan jag tala om), och det ser vi framemot!

Ganska så jobbigt att gå upp i morse. Veckans simtur med Andrea, och inte ska den försvinna bara för att man kommer hem på natten. 2000 meter blev det denna gång. Otroligt skönt! Blev ett ganska abrubt slut dock, men det har ju sina förklaringar.. Andrea då, min lille guldfisk. 
 


Brougsen.

Hade jag skrivit det här inlägget för en kvart sedan, innan jag gick upp till trebutiken för att få reda på pinkoden jag lyckats glömma av, så hade jag endast skrivit gott om mina nya skor.

För dom är otroligt fina, precis som jag vill att dom ska se ut, så jag var ju självklart överlycklig när jag fick hämtat dom i morse innan jobbet. Satt här med dom på och dom kändes skitbra. Kände mig ganska så lycklig faktiskt. Av ett par skor. Har ju letat efter ett par sådana här i evigheter!

Men sen så skulle jag som sagt gå upp till trebutiken. Och då var mina tankar inte lika glada längre. För saaatan vad ont jag fick i hälarna. Skoskav utav bara fan.

Nu hoppas jag innerligt att det hela handlar om att jag inte vant mig vid skon, och att det så småningom går över när jag gått in dom. Annars blir jag sjukt besviken...
 


Nudist, javisst.

Tittade lite på Fråga Olle ikväll. Handlade om att ha sex utomhus, "dogging" och annat..

Kom fram till en sak; Nästa år ska det fanimig besökas en nudiststrand!

Inte för att det var det veckans dokumentär handlade om, men ja, det hade faktiskt varit kul. Att se hur det är åtminstone. Det är inte så att jag vill visa upp mig naken, eller se andra nakna. Men jag går ju alltid halvnäck här hemma och att bada näck är ju nått av det härligaste som finns, så varför inte? Och det måste vara otroligt skönt, befriande kanske till och med, att kunna gå på en strand utan att folk ska hålla på och granska och analysera ens kropp. För jag tror faktiskt att folk är mindre dömmande på en sådan strand än på en vanlig. Faktiskt.
   

Utökning..

Ytterligare tre saker som ska läggas till på fulhetslistan. En lista jag skrev för ett tagsedan om saker som är inne trots att det är så jävla fult (tycker nämligen det är oerhört kul att folk bär vissa saker, enbart för att det är inne. Minst sagt lustigt).

Jeansleggins - Vad FAN är poängen med dessa leggins? Ska det se ut som jeans? Well, det gör det inte.. Och vem fan vill gå omkring med ett par leggins som ska se ut som jeans, när det inte ens gör det? Don't get it..

Batik - Det här är det som är mest lustigt skulle jag vilja säga. Hade det varit för tja.. ett årsedan hade folk snarare skrattat åt folk som bar batik.

Skinnkjol - Ja, jag har fått bevittna något av det gräsligaste jag sett idag. Behöver nog inte ens gå närmare in på det... 

Min vän Malin, hon har nog det mesta av det jag nämnt. Men hon hade kunnat gå i en svart sopsäck och ändå vara snygg, så det finns ett undantag. Ett.

Som jag tidigare sagt, för er som blir upprörda (för ja, visst blir folk upprörda), folk får ha på sig precis vad dom vill. Men ha det för att ni tycker det är SNYGGT för tusan! Och inte bara för att det är inne...
 

OooOh.

Ytterligare ett paket från tradera ska hämtas imorn. Är det brougesen tro? Hoppas innerligt att jag blir mer nöjd med dom än det jag hämtade idag... Men det tror jag. Brouges kan inte gå fel.

Förresten... Någon som försöker hävda sig lite kanske? Patetiskt eller bara tragiskt?

Godnatt folks.
 

Vem är det som diskriminerar?

Jag vet inte om ni sett den, men här är iallafall den nya Ica-reklamen som börjat sändas i tv.




Första gången jag såg den blev jag bara riktigt jävla upprörd. Icagängets ansiktsuttryck när dom ser "Jerry", gav mig en ordentlig chock. Förvånade, med ett "va, ska han vara praktikant?" visade deras uttryck. Så fruktansvärt jävla diskriminerade gentemot handikappade. Jag kokade rent ut sagt när jag såg den.

Men efter lite närmare funderingar kring denna reklam började jag tänka på det ur en annan vinkel.

För det första är det väl självklart att det inte är ICAs mening att göra människor upprörda. Lite mer måna om sitt rykte är dom nog. Utan dom kanske snarare vill "visa upp" dom (fel ordval egentligen, för det är ingen jävla sak vi pratar om), att folk med DS och en utvecklingstörning överlag är precis som vilken annan kotte som helst. Och det är givetvis en bra sak, eftersom folk tenderar att sätta dom i fack. Och dom kanske vill visa upp en vanlig reaktion hos människor (för antagligen hade de flesta reagerat som icagänget gör), för att i nästa del göra något bra av del hela. Eller något.

Och sen började jag fundera på om det kanske rent ut sagt är jag som är den diskriminerande (och alla andra som tänker likadant). Att det kanske är vi som sätter dom i fack för att vi faktiskt tycker att den är diskriminerande. För varför skulle man inte kunna ha en person med DS i en reklam? Dom är ju som vilka andra människor som helst. Det är ju lika mycket diskriminerande att inte ta med en person med DS, just för att han har DS.

Men samtidigt, inte fan hade den reklamen varit "rolig" om en helt vanlig nisse spelade Jerry. Den hade inte ansetts rolig för fem jävla öre. Den är rolig, enbart för att han har just DS. Och att använda en människans handikapp i rent humorsyfte, det är otroligt jävla fel. 

Jag hade kunnat fortsätta spåna på det här i evigheter. Jag vet fortfarande inte vad jag tycker om reklamen, men jag hoppas att dom sköter nästa del snyggt..
  
Vad tycker du?
 


Faasiken alltså.

Fick hem två vinster från tradera idag. Det som var tänkt att bli min kökslampa och en blå parkas.

Parkasen var fin. En simpel sådan från Divided. Men den var längre än vad jag hade tänkt mig och satt inte alls så som jag ville. Men den var helt okej. Kökslampan däremot. Snygg, speciell (orange i pressat glas från 60-talet) men för kort. 

Vem fan tillvärkar en kökslampa med ca 40 cm kedja? Man vill inte ha kökslampan över en meter ovanför bordet.. Så nu vet jag inte vad jag ska göra med den. Ska fråga pappa om det går att lösa på något vis (troligen inte), annars får jag helt enkelt sälja den vidare..
 


Skit också.

Jag hittar inte min pincett..

Inte bara det att mina ögonbryn börjar lika Noels, det gör satans ont också.

Eller det är väl en ganska grov överdrift, men denna stickande jävla känslan av att dom växer, den får mig att vilja rufsa till och dra i mina ögonbryn så otroligt jävla mycket. Know what I mean?

Kanske inte, folk brukar titta på mig med ett frågetecken när jag säger att jag tycker det gör ont när ögonbrynen växer.

Craaaaap.
 

Reklamer..

.. som inte får mig att vilja slå sönder teven:

1. Ica-reklamerna - Kan vara rätt roliga ibland. (Bortsett från den allra senaste, fattar inte poengen med den. Hoppas fan att nästa del blir bra, annars blir jag bara irriterad)

2. Ikea-reklamer - Brukar alltid vara snyggt gjorda. Den enda reklam jag tycker är rent ut sagt, bra.

3. Reklam för välgörande ändamål - Just av den anledningen.

Glömt någon?

Resten.. Ja, gud ja. Tandkrämsreklamer, smink, hårfärg, elektronik, telefoni (bortsett från Telia när gubben är med), mat.... Ja, det finns en jävla massa reklamer och alla är dom lika värdelösa.
 
Nytänk, TACK!
 


Singin' in the rain.

Nej, det kan jag inte påstå att jag gör. Dels för att jag aldrig (aldrig) sjunger, och idag regnar det inte.. Än så länge.

Men vi såg den musikalen på kursen idag. Blev ganska positivt överraskad ska sägas. Har aldrig velat se den på grund av att den enda scen jag sett ur den tidigare, är just den då han sjunger i regnet. Ganska avskräckande för en som inte är så förtjust i musikaler. Men den var helt okej!

Innan dess parkerade jag baken på en av Espresso Houses fotöljer och läste lite filmhistoria. Sen kom även Andrea förbi för lite skitsnack. Otroligt trevligt.

Nu sitter jag här och är lite smått förbannad, med en gnutta panik. Den viktigaste boken vi ska ha i kursen beställde jag för över tre veckor sedan. Har jag fått den ännu? Nej, självklart inte (fan ta cdon.com), och tentan är om TRE VECKOR!
 
Får jag den inte imorn ska det ringas och skällas.
 


Bloody sunday.

Seg dag. Jobb, filmtittande, ytterst lite plugg, små naps lite då och då.. typ. Fick för mig att börja baka kolakakor vid sjutiden för att jag var så jävulskt sugen på något sött. Smakade ganska illa måste jag säga, vet inte vad jag gjorde för fel riktigt. Men så går det när man är för lat för att gå den två minuter långa promenaden till Tempo. Uppätna redan, såklart.

Det blev ingen auktion idag. Kom på att det är ganska smart att väga jackan först, så jag vet vad frakten går på. Hela det där med att skicka iväg, ta en massa bilder och grejer verkar ganska jobbigt för en latkorv som jag. Ingen av er som läser som vill köpa den för en billig peng? 

I övrigt är jag ganska trött på mig själv. Vet varken ut eller när det gäller en del saker. Dumma tankar förföljer mig, vilket leder till att jag sårar en människa. Men så länge dom finns kvar, så vet jag inte om jag gör det... Know what I mean?
  

Byebye skinnjacka.

Idag ska jag lägga ut min första auktion på Tradera hade jag tänkt. Min skinnjacka som jag köpte för fyra årsedan. Och det är ingen Veromoda/H&M jag snackar om, utan en Rocking Blue. Ett välkänt märke med bra kvalitet.

Det känns lite smått onödigt att ha den hängandes på vinden när den kostade femtonhundra kronor. Då säljer jag den hellre och får några slantar för den. För det skulle förvåna mig otroligt mycket om jag en dag skulle vilja ta på mig den. Skinnjacka är ingenting för mig och har inte varit det de senaste tre åren...


 


Fler saker avklarade..

.. I hemmet. Far och syster åkte precis härifrån. Pappa har hjälpt mig med att sätta upp teven på väggen, Beatlestavlorna i hallen och lite annat. Skönt när sånna saker bli gjorda. För ja, det krävs en händig far för att kunna fixa sådant. Är så ohändig man kan bli.

Lite kämpigt att gå upp i morse dock, då dom kom sjukt tidigt. Kom hem vid tre inatt efter en kväll på Styrbord Babord. Det blev en kväll med massvis av dans och prat med trevliga människor. Hade tyvärr en riktigt irriterande huvudvärk under hela kvällen, så var lite smått off. Jag kände mig nästan full på hemvägen på grund av den, trots att jag bara drack ett glas vin hos Jennifer och sen en öl. Det slutade med att jag somnade som en stock med kläderna på och skorna precis nedanför sängen, direkt när jag kom hem...

Det togs några bilder, kanske kommer upp senare.

Kammade hem två par skor härom dagen. Ett par brouges och ett par bruna. Längtar tills dom sitter på fötterna mina!
 


Nysimmad.

Idag besökte jag simhallen med Andrea för första gången på typ... ett år? Otroligt skönt faktiskt. Det som tar emot är att ta sig dit, men väl där är det lugnt. Riktigt skönt att simma måste jag säga. Och inte särskilt jobbigt. Har alltid föredragit att simma framför all annan träning. Kan bero på att jag är van vid vatten från under tiden jag simhoppade, men också för att man inte alls blir blir trött på samma sätt.

Efteråt käkade vi soppa på Soup n Bagel, givetvis.

Ikväll blir det öl med töserna och eventuellt några fler. Ska bli trevligt!
 

Stereophonics.

På tal om "Have a nice day" (tänker alltid på Stereophonics låt när jag skriver det). Ett jävulskt bra band. Kelly Jones röst är helt fantastisk. 



 


Mornmorn.

Haha, ingen som verkade uppskatta Dead Moon. Men jag förstår er. Eller det gör jag ju inte alls, dom är sjukt bra!

Idag ska jag hem till Morfar innan föreläsningen och titta på ramar. Gamla sådana. Jag tänkte se om jag hittar en riktigt stor en att sätta upp på en av mina vita väggar. Utan baksida, bara ramen. I den tänkte jag sätta upp ytterligare bilder (tror jag) och galjar med fina plagg och väskor. Istället för att ha det hängandes i garderoben. Något jag tänkt dekorera min vägg med ändå. Men varför inte rama in det?

Är jag konstig som överväger att stanna hemma från föreläsningen idag för att inte riskera att förlora en till auktion jag verkligen, verkligen vill vinna? Förmodligen.. Men jag måste ha dom! Så enkelt är det.

Nu dricker jag rabarber/grädde med honung och mjölk. Kan vara ett av dom godaste teerna jag smakat.

Have a nice day.
  


It´s OK.

Dead Moon är ett band jag upptäckte som femtonåring. Nu är det er tur!




 

Blandad musiksmak, ja.
 


Varför, varför?

Det här med att blogga har blivit sjukt stort. Otroligt många människor bloggar och det finns att läsa om allt möjligt. Mode, mat, musik, inredning, ja man kan nog hitta bloggar om det mesta. Och de flesta bloggare verkar ha ett och samma mål - att bli stora. JÄVLIGT STORA.

Och för att lyckas med detta så försöker dom ta sig fram på bästa möjliga vis. Funkar det inte genom att vara rent ut sagt duktig, så folk faktiskt läser bloggen för att den är bra, så försöks det på andra sätt. Genom att provocera, hetskommentera andra bloggar, skriva elaka kommentarer som fångar folks uppmärksamhet, göra reklam för sig själva på andras bloggar, osv. Ja, jag kan fortsätta hur länge som helst..

Det är väl klart att man vill ha många läsare. Det köper jag. Men hur jävla mycket energi orkar man lägga ner på det? Jag läste exempelvis någonstans att det krävs att man kommenterar runt 400 bloggar, och lika många besökare tillbaka (eller något i den stilen) för att hamna på aktiva listan. Vem fan orkar kommetera 400 bloggar? OM DAGEN. 

Den sjukaste kommentaren jag har fått någon gång var när det stod "Min kompis har tagit självmord, rösta på mig i veckans blogg, jag har träffat blaha blaha" i en och samma kommentar. FOOKI'N HELL! Är det inte sjukt?

Det skulle aldrig falla mig in att göra reklam för min blogg i andras bloggar, skriva sjuka kommentarer som den ovanför etc, för att folk ska hitta hit. Aldrig! Kommenterar jag någons blogg är det för att jag har något att säga, inget annat. Då har jag hellre världens minsta blogg med få läsare. För jag skiter helt ärligt i antalet. Det hade inte gjort mig något om jag bara hade haft tio läsare om dagen, för jag bloggar inte bara för andras skull, utan för min egen också.

Vad jag vill komma fram till med det här?

Jo, ni är inte överdrivet många, men jag uppskattar ta mig fan varenda en av er!

Och slutligen, till er som kommer hit för att göra reklam för er egen blogg "Hej, kan du gå in på min blogg" - Ge er, för fan...
 

En jacka vunnen.

En blå parkas närmare bestämt. För en billig peng dessutom. Nu hoppas jag bara på att den är som jag vill att den ska vara. Annat vore ju förargligt. 
 
Jag älskar tradera. Mina absoluta favoriplagg/saker kommer från tradera. Och andra secondhands.

Den vinröda koftan, fjällrävenjackan, min väska, Lp-spelaren, etc.

Ska ta bilder på allt någon dag, så ni får se varför tradera är UNDERBART.
 

Duktig Sandra.

Idag gjorde jag något otroligt oväntat för att vara mig. Jag satte mig på Espresso House vid tiotiden och PLUGGADE, samtidigt som jag mumsade i mig klassikern till frukost. Och det gick galant faktiskt, pluggar mycket bättre i sådana situationer. Hade ju gärna stannat kvar längre om det inte vore för att skolan började vid tolv. Vilket den inte alls gjorde, för vi började tydligen senare idag. Men jag var visst inte den enda som inte kollat på schemat..

Nu är jag på allum och käkar thai, börjar snart jobba. Ska försöka plugga lite under tiden. Iallafall göra annat viktigt. Buda på auktionen som avslutas om en stund på tradera exempelvis. Förlorar jag den så DÖR jag.
 

Om man har foton hemma..

.. Som man inte vet var man ska jag göra av;




En rätt smart lösning på problemet, eller hur?
 


Nu är det jul igen..

Jag vet att det bara är den sjätte oktober, men jag kan inte hjälpa det. Jag har julkänsla! Ser verkligen fram emot att få juldekorera mitt hem, baka pepparkakor (som jag i princip aldrig har gjort tidigare, men i år ska det ta mig fan bli ändring på det), julafton och ja, allt som hör till.

Det blir ju inte bättre av att gå in på den här bloggen heller.

Minns när jag jobbade på julavdelningen på Åhléns förra julen, då var det i full gång med julsaker redan i mitten av oktober. Tyvärr försvann min julkänsla rätt snabbt då jag omringades av julsaker redan då, vilket var lite trist. Men i år blir det inget med det, så nu ska den förhoppningvis hålla julen ut.

På tal om Åhléns. Jag började jobba där för i princip ett årsedan. Det är sjukt vad tiden har gått. Det var tio månadersen jag hade min sista dag, och jag minns saker som om jag gjorde det förra veckan. När jag gick ner på lagret med den otympliga vagnen, ställde upp dom där glittriga jävla älgarna som alltid föll omkull, fyllde på julkulor etc. 

Det är utan tvekan det roligaste jobbet jag har haft. Mycket var konstigt under den tiden, men på jobbet mådde jag bra. Av många olika anledningar. Anledningar jag inte tänker skriva här. Saknar den tiden lite smått..
 
 

Lay Lady Lay.

Hade tänkt gå upp tidigt idag, men det funkar inte riktigt om man inte ställer klockan har jag märkt. Hade massvis planerat, nu när jag är ledig från skolan idag. Läraren är sjukt förstår ni. Skönt på ett sätt, men inte bra på ett annat. Inser ju att det är jag själv som kommer att drabbas om vi inte kommer ha den föreläsningen senare under kursen. Får se vad jag hinner med..

Nåja. Nu ska jag sy lite grann. Sen bär det av till stan för att köpa lite saker. Väggfäste till gitarren, sexhörnad nyckel så jag kan ta av benen på min tv-möbel, etc.

Under tiden blir det lite Dylan.



 


Vad snackar jag för skit..

Behövde inte alls en sån där gammal gardinstång. Det gick finfint med den jag redan hade. Blev riktigt tjusigt faktiskt. Känns mycket mer hemtrevligt. Tänk vad mycket en liten gardinkappa kan förändra ett kök!

Sitter och har lite beslutsångest angående en golvlampa från Halens. Det är en sådan modell jag vill ha, men den är absolut inte lika fin som den från Nordik. Ser inte ut som det iallafall. Men den är 700 kronor billigare, och det gör den lite mer intressant.






Så stor skillnad är det kanske inte? Vilken är snyggast?
 


Ny gardin.

Idag fick jag köpt mig en kardinkappa till köket från Hemtex. En rätt ful sådan. Men sen kan jag ju inte direkt påstå att övriga hemmet är särskilt snyggt, så det gör ju inte så mycket. Bara saker kommer upp på mina alldeles för nakna väggar så är jag nöjd.

Kan tyvärr inte ta någon bild då jag måste skaffa en gardinstång. Det funkar inte med den som är där nu, måste ha en såndär gammal vit grej..

Den här blir istället ett draperi till garderoben i sovalkovet.
 

Vad gör man utan bröd hemma?

Jo, man bakar scones!

Trots att jag egentligen inte hade tid, började jag göra det för en stund sedan. Så nu sitter jag och äter dom med smör och honung/marmelad. Sjukt gott. 

Men jag misstänker att jag gjorde något fel? Dom är mjuka och har gått sönder. Men dom går ju att äta, och det är det viktigaste!

Nu bär det snart av till skolan. Ska bli trevligt att träffa folket igen. Undra om någon har fylleångest över i torsdags? Min åkpolare exempelvis..

Återstår att se. Ciao.
  

Förvirrad, vilsen, fucked up.

Sitter i soffan och lyssnar på Oasis. Finns det något som föralltid kommer ligga mig varmt om hjärtat, så är det detta band.


 


Do you remember?


 


Rastlös/sömnlös.

Samtidigt som jag känner att gästsängen hos mor och far lockar lite lätt, så kryper det i benen på mig. Och det var värre tidigare ikväll ska sägas.

Jag ville ut och dricka öl ikväll. Träffa en gammal vän jag inte har träffat på länge. Ha det trevligt. Men förut, mitt i allt filmtittande, kändes det inte så lockande. Var fortfarande trött från gårdagen. Men nu ångrar jag mig. Som vanligt då jag väljer att stanna hemma (hos päronen denna gång) ångrar jag mig efteråt. Jag trivs bäst med att spendera en helgkväll med vänner helt enkelt.

Dagen har iallafall gått åt till att titta på film. Mannen som älskat Yngve, Igby Goes Down, Wanted, High Fidelity etc. Alla att rekomendera faktiskt. Wanted är väl inte min typ av film kanske, men helt okej.

Jag är trött, men för pigg för att sova. Jobbigt, jobbigt. Blir lite tradera igen tror jag.
  

Detta jävla regn.

Varför skulle det regna idag, när jag hade tänkt göra min hurtigtur till jobbet? Den sker redan alldeles för sällan, så att cykla till allum är skitbra tycker jag. Men det blev inget idag inte. Även om jag bara sitter i infon vill jag inte riktigt sitta där med krullhår och mascarafläckar ner till kinderna..

Skit också. Jag ville ju cykla!

Igår var det som sagt folk hemma hos mig. Mathilda, Julia, Therese, Erik, Henke och Jonathan närmare bestämt. Det var skittrevligt! Satt och pratade om allt möjligt, lyssnade på musik och drack vin, öl och annat. Vin blev det för min del faktiskt, sker ytterst sällan ska sägas. Men det var gott. Fick ingen rödvinskäft som Andrea brukar få, men en rödvinsläpp märkte jag när jag skulle lägga mig. Otroligt charmigt.. Lite senare drog Therese och Julia ut, och några timmar efter det åkte resten av sällskapet hem.

Hade först tänkt hänga med ut, ville hälsa på Andrea och co på Seljden också. Men jag gjorde ett förnuftigt beslut att stanna hemma. Förra lördagen var ju ingen trevlig sådan. Så idag mår jag prima!

Tog ett fåtal bilder. Kanske lägger upp om senare..
 


Kursöl.

Vilken genial idé att anordna en kursölkväll. Igår var vi runt femtio personer från kursen på Victoria och drack öl. Pratade med massvis av nya människor och det var riktigt trevligt!

Det går verkligen härliga människor i kursen, det måste jag säga. Fler sådana kvällar, definitivt.

Otroligt jobbigt att gå upp i morse dock. Först jobb en stund och sen en sväng till mor och far för att lämna en lapp. Slutade med att jag somnade där och kom inte hem förrän vid fyra.

Så nu har jag haft lite lagom panik, eftersom folk kommer hit vid sjutiden och det ser fortfarande helt förjävla illa ut.

Måste städa... fan..
 

RSS 2.0