Tillbaks hos mor & far.

Jag dör. Typ. Av snor, hostningar och kallsvett. Återigen sjuk alltså.

Fook.

Nu ska jag dricka mig full på rabarber/grädde.

So long.
 


Skit.

Folk som känner mig vet att jag jag brukar få beslutsångest av i princip allt, när jag ska handla något. Igår var en sådan dag.

Som jag tidigare nämnt så hade Åhléns en personaldag igår kväll efter stängning. Vi blev bjudna på julmust, pepparkakor etc, och fick gå och shoppa i lugn och ro. Dessutom fick alla varsin "20% rabatt- kupong" att använda på en vara i hela varuhuset, utöver personalrabatten. Alltså drygt 40 % rabatt på en valfri vara. Hade jag varit smart hade jag redan innan bestämt mig för vad jag skulle köpa för något. Men icke. Detta innebar att jag var tvungen att gå omkring och leta efter något jag kunde tänkas behöva, och som var dyrt nog att använda rabatten på. Jag letade, letade ännu mer, men hittade ingenting. Och jag hade ju inte all tid i världen på mig. Tillslut kom jag och tänka på våra klädställningar. En sådan man kan hänga upp galjade kläder på. Och jag köpte en sådan för min personalrabatt och rabattkupongen.

Idag ångrar jag mitt köp. Nått så inihelvete. Jag skulle köpt mig en Sodastream, GIVETVIS! Jag vill ju för fan ha en sådan. Och att få nästan halva priset på den hade ju varit kanon. Och vad fan ska jag med en klädställning till? Den får ju knappt plats i klädkammaren..

Blir så trött. Varför kan jag inte ha huvudet med mig när jag väl behöver det?

Nåväl.

Sitter hemma hos mina föräldrar. Tänkte passa på att åka hit medan dom är bortresta. Tänkte övernatta här. Dumt nog väntade jag mig ett kylskåp med lite julmat, överblivna pepparkakor etc. Från kvällen innan de åkte. Vad möts min kurrande mage av när jag öppnar kylskåpsdörren? En sylt. En jävla sylt och lite annat längs kylskåpskanten. Fanns ingenting att äta, ingenting att dricka, ingenting. Så nu har jag precis slängt i mig några pankakor och en fjärdedels Almondy-tårta. Kanske inte blir någon övernattning här i alla fall..
 

Tredje advent.

Träningen gjorde sitt kan jag säga. Har ont överallt..

Idag åkte min familj till sälen. Eller 60 % av den rättare sagt. Både min bror och jag jobbar på julafton så det blir inget sälen för han heller. Hade verkligen velat åka upp dit i år. Det hade varit skittrevligt. Även om skidor är något jag gärna hoppar över så är det väldigt mysigt där uppe. Snön, maten, folket, stämningen. Och jag har inte druckit min favoritdrink sen förra julafton, "nox" eller vad fan den hette, eftersom ingen tycks veta vad det är för någon...

Jag vet inte ens vart jag ska fira min julafton i år. Fook.

Jag sitter på Allum nu. Småsegt. Men det finns pepparkakor iallafall. Och nu har tomten precis varit här och lämnat in det överblivna godiset som inte gick åt idag. Dvs, lådan kommer halveras efter att jag har suttit här.

Jag kom på en ännu smidigare idé angående mitt nyårslöfte. Jag kommer att välja en ny organisation varje månad istället, och skänka 500 kr till den organisationen. Till tolv olika alltså. Den första blir Röda Korset. 

Nu ska sätta igång snömaskinen. Hur man nu gör det..
 

Ett litet steg framåt.

Idag är det Lucia. Det slog mig först efter att jag varit och rört på fläsket på Friskis & Svettis med Sara. Ja, jag har TRÄNAT. För ungefär... femte gången det här året. Och det var jobbigt, men samtidigt småkul. Att boxas iallafall. Kanske kan göra detta till en vana. Kanske inte. Det var ju ett av mina nyårslöften för i år. Men som alla vet, nyårslöften är skit.

På tal om nyårslöften. Jag kom på en sak härom dagen när jag tittade på Blood Diamond. En jävligt bra film förövrigt.

Varje nyår skapar folk sig en massa löften. Omöjliga löften."Jag ska sluta röka, sluta svära, börja träna" etc. Löften som man ändå inte kommer att hålla. Eller jo, jag höll ett löfte detta året. Att inte äta skräpmat på ett halvår. Det höll jag. Men som sagt, det där med träningen gick åt helvete. Så vad vore inte bättre än att göra sig ett löfte som faktiskt går att hålla? Och själv behöver jag knappt göra ett skit.

Det går ju inte att inte må psykiskt dåligt när man ser en sådan film som Blood Diamond. Det gör det inte. Jag mår skit, och jag får enormt dåligt samvete för att jag sitter och käkar mina chips framför en film som faktiskt handlar om sånt som är vardag för otroligt många, och bara "ser på". För jag vet om att det är så, att miljontalsbarn tvingas vara barnsoldater, vilket var det jag syftade specifikt på just nu. Det är skrämmande. Och jag kom fram till, medans jag tittade på den filmen, att jag inte klarar av att bara "se på". Jag måste göra något. Någonting! Även om det aldrig blir tillräckligt.  

I år blir mitt nyårslöfte följande: Från och med januari månad ska jag ha tio stycken stående överföringar till tio olika organisationer, i ett år. 50 kr till vadera. Det vill säga, jag ska skänka pengar till välgörenhet varje månad. En summa på 500 kr i månaden, och sammanlagt 6000 kr på ett år. Ett löfte som faktiskt går att hålla. Och samtidigt ett minimalt steg till förbättring.

Frågan är bara till vilka organisationer. Förslag önskas. 
 

Svamphuvud.

Idag har jag varit ledig! Otroligt skönt. Vad har jag uträttat för ärenden idag? Ett. Det blev inget stan för min del. Insåg att det var ganska så meningslöst eftersom jag är fattig som en lus förtillfället. Men jag har varit och klippt mig. Och färgat håret. Det blev inget kortkort den här gången. Insåg att det skulle vara en för stor förändring på en gång. Och jag kände att jag ville behålla det långa ett tag till.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om resultatet. Ser ganska så vanligt ut, som jag brukar ha det. Ser ut som en svamp just nu. Eller som en Ramone möjligtvis, precis som jag brukar efter att jag kommit från frissan. Detta för att alla jävla frisörer envisas med att föna hela håret. Egentligen borde jag tacka för mig innan det ska fixas och stylas och grejer. Eftersom jag ändå alltid sätter upp håret direkt efteråt. Men jag gör det aldrig.. Nåväl. Färgen? Jag bad om att få det mörkt, men med röda nyanser i. Precis som jag skrev i ett inlägg för ett antal veckor sedan. Jag ser då inte något rött i mitt hår. Bara en massa glans. En jävla massa glans. Och det är inget jag är ute efter.

Wellwell.

Nu ska jag ta mig en macka innan jag beger mig hemåt.
 

Idétorka.

DOM VAR INTE BORTA. Skorna alltså. Dom låg längst in i mitt minimala skåp på Åhléns. Tack och lov.

I förrgårnatt sov jag bara i en timma, av olika andledningar. Sömnproblem alltså. Jag var trött i hela kroppen, men klarvaken i huvudet. Precis som det brukar vara varenda jävla gång jag börjar tidigt. För det är näst intill bara då jag börjar tidigt det blir så här. Vid fyra-tiden funderade jag till och med på om jag skulle gå upp och göra mig ordning. Det kändes som slöseri med tid av att bara ligga och försöka somna, utan resulatat. Men jag låg kvar. För jag orkade ju inte gå upp, även om jag orkade det i huvudet. Fick mig iallafall en timmes sömn. Innan min tiotimmars arbetsdag.

Det sjuka är att jag la mig till sängs halv åtta igår kväll.  Och SOMNADE klockan åtta. Och vaknade klockan nio idag. Ytterst sällsynt kan jag säga. Men skönt var det.

Imån är jag ledig. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Borde ge mig ut på julklappsletning, men lönen kommer inte förän nästa vecka. Har fortfarande idétorka. Men jag vet iallafall vad jag ska köpa för något till julklappsinsamlingen på Svenska Mässan. Sista dagen är dock nu på söndag. Men det ska väll gå och ordna.
 
Det är en sak fler borde göra faktiskt. Det behöver ju inte vara dyra grejer! Jag tycker det är en genial idé att anordna sådana saker. Mer sådant.
 

Foook.

Insåg nu till min förfäran att jag förmodligen blivit av med mina relativt nyinköpta skor. Från Eurosko. Trodde jag hade glömt påsen hemma hos päronen när jag var här sist, men icke.

Nu ber jag till gud att påsen med skorna i ska ligga längst in i mitt nya, minimala skåp på Åhléns. Alternativt på västtrafiks hittegods.

Men varför skulle någon snäll själ lämna in skorna till västtrafik? När man kan ta dom själv?

Förstår faktiskt inte ens hur det är möjligt att glömma en påse på vagnen/bussen. Jag menar, jag själv har ju hela kittet liggandes i knät. Just för att jag inte ska glömma något. Misstänker att mitt tidiga vaknande den torsdagsmorgonen och att jag var påväg till att bli sjuk igen, kan ha något med det att göra.

Och idag var det tänkt att bli utgång. Men jag tror jag skippar det. Faktiskt. Ska åka hem och äta mig fet på Andreas bullar och sura över min eventuella förlust av mina älskade skor.. 

Godkväll.
 

USCH.

Jag har varit sjuk i flera dagar. Glömde skriva det när jag var hos mina föräldrar sist (ja, jag har nu åter intagit platsen vid deras datastol). I tisdags mådde jag så inihelvete dåligt. Ont i hela kroppen, mådde illa osv. Blödde även näsblod vilket jag inte gjort på en jävla massa år. Var tvungen att sjukskriva mig på jobbet. Men i onsdags mådde jag bra. Lite hängig givetvis, men bra. Sen i torsdags, efter att ha varit redig och klivit upp till arbetsdagen som började 07.15 och jobbat flitigt i fem timmar, så kände jag hur jag började må dåligt igen. Var alltså tvungen att gå hem från jobbet. Pinsamt. Men tur var väll det, eftersom lunchen kom upp precis när jag kom hem.. Och så fortsatte det i stort sätt så hela den dagen. Väldigt trevligt. Tyckte därför att det var bäst att sjukskriva mig igår också, för att vara på den säkra sidan..

Och idag är jag ledig. Och frisk. Ska jobba i mån vilket känns på tiden. Har inte jobbat så här lite som jag gjort den här veckan, på flera månader. Ganska så rastlös med andra ord. 

Hatar att vara sjuk. HATAR. Och näsblodet? Vad fan var det för något? 

Nåväl. 
 
 

En sleep over.

Jag börjar 07.15 i morgon. Sjukt. Bara för att det är juletid och massvis med varor som ska upp. Insåg därför att det kanske är bäst att stanna över hos mina parents, så jag kan lägga mig i tid. Men icke. Nu sitter jag här vid datorn och har varken duschat, ätit eller bäddat.

Inte nog med att jag börjar aptidigt, jag jobbar i tio timmar. 

Fook.
 

Vart tog julkänslan vägen?

Jag vet inte. Den fanns där för några veckor sedan. När jag omringades av alla fina julkulor etc. på jobbet. Planerade till och med min julgran, vilken ljusstake jag skulle köpa, allt. Nu är det som bortblåst. Jag köpte mig en stjärna att hänga i köksfönstret häromdagen. Mest för sakens skull. För att man ska pynta fönstret med något. Inte för att jag ville göra det julfint i vårt nya hem. Och hade jag inte fått nästan 50% på den för att jag köpte den på Åhléns, hade jag förmodligen låtit bli att köpa en.

Det är julafton om tjugo dagar. Jag har inte köpt en enda julklapp. Jag vet inte vad jag ska köpa till någon. Har inte ens börjat fundera på det. Känner ingen lust till att varken leta eller köpa något. Men det är ju också ett måste. Ett måste med julen. Att ge och få julklappar. Ska jag vara ärlig så hade jag helst skippat den delen. Att få klappar ger mig ingenting längre. Välplanerade och genomtänkta är en sak. Men materiella ting som jag inte har någon nytta av, känns bara onödigt. Att själv ge är en annan sak, men jag tycker julklappshysterin är skrämmande. Och jag mår lite smått illa när jag ser alla tv-reklamer som visas nu bara för att det är jul. För att folk ska köpa saker. Och är det inte lite sjukt att BR och andra leksaksaffärer etc, gör reklam för sig nu vid juletid bara för att barnen ska få syn på det och önska sig saker i julklapp? Jag menar, resten av året så kommer det inte en enda leksakstidning hem i brevlådan. Men nu, nu är det lägligt. För inte fan vill en förälder göra sitt barn besviket på självaste julafton.

Och att det är grått och kallt ute gör det hela inte bättre. Visst, jag gillar inte snö. Men lite snö hade inte skadat. Faktiskt. 
 


Vi har ett band.

Hälsar på mina föräldrar. Precis käkat kex med någon ost, överblivet från mor och fars glögg-kväll häromkvällen. Ska snart göra mig lite pasta tror jag, med köttbullar. Inga hemmagjorda tyvärr.

Lördagskvällen tillbringades på Kings Head, med öl och vin och shots. En väldigt trevlig kväll och mitt i allt fyllesnack startade vi visst ett band. Ja, ett band! Och vi har till och med replokal. Mathilda på gitarr, Julia på trummor, jag på bas, Sofia på piano och Therese och Malin ska sjunga. Och Erik ska vara vår manager. Haha! En helt lysande idé. Frågan är hur seriöst detta kommer att bli, då hälften av oss knappt har spelat ett intstrument. Eller vad vet jag? Jag har ju faktiskt inte hört alla på sina utvalda områden. Dessa konstnärer kanske även har musikaliska talanger dolda någonstans. Jag kan ju bara tala för mig själv. Och jag är nog så omusikalisk man kan bli.

Ja, trotts att jag spelade bas i flera år, så är jag totalt värdelös på det instrumentet. Likaså med gitarr. Totalt värdelös. Jag tror det hela handlar om att jag helt enkelt inte orkar sitta ner och ta mig tid till att lära mig. Vilket är synd. För när jag väl gör det tycker jag det är grymt kul faktiskt. Så ett band kanske inte vore så dumt. Det skulle faktiskt vara riktigt kul. 

"Ren skit" tycker jag vi ska heta..
 

RSS 2.0