Nya skor.

Men jag vet inte om jag ska behålla dom..

Egentligen inte min typ av sko (gillar inte hög klack), men jag gillar dom. Fina i verkligheten, sköna, men även APdyra.. Iallafall för mig och min ekonomi.

Beslutsååångest.

Dessa är det..
 

Imorn;

Stereophonics i Köpenhamn med Anna, Therese och Julia (eventuellt Jenny och Maria också).

Kommer bli så inåtthelvete kul!
 
Cheers.
 


Paradise Hotel.

Igår förstod jag varför jag aldrig kollar på det, och definitivt inte tänker göra det igen.

En kille fick i uppdrag att få en av tjejerna att sova hos honom i hans rum. Och vad jag har förstått valde han den tjej som är mest labil där, den som är mest villig med andra ord.

Han utnyttjade alltså henne för få stanna kvar i tävlingen. Och hon fattade ingenting.

Visst, det är en tävling. Man gör väl vad som helst för att få stanna kvar (uppenbarligen). Men att utnyttja en annan människa på det sättet, det gör man fan inte.

Den snubben, och tv6 som sänder ett sånt jävla skitprogram, borde fan skämmas.
 

Fyra årsedan..

.. jag, Malin och Jessica var på Oasis i sthlm.

Fyra årsedan, sjukt!

Tänk så ung man var.. 16 år. Och kär var man. Skinnjacka, converse och cheap monday..

Och världens stökigaste lugg hade man också..


  


Going To California.

Brilliant.


 


Jag älskar:

känslan när man känner sig lycklig.

Inte för att jag går omkring och känner mig olycklig, eller ens brukar fundera på hur jag känner. Men ibland kommer helt enkelt känslan av att allt känns så jävla bra.

Som idag. Utan vidare och utan direkt anledning.

Fin känsla!
 

"Vad fa-an har du gjort?"- blicken.

Den får jag nu, av många. Ganska förståligt dock, med tanke på att jag är vit som snö, har mörka ringar under ögonen, fett hår, ja jag kan fortsätta....

Gårdagskvällen bestod av vindrickande hemma hos Lina med några töser, dans på båten med Björn m.fl. och efterfest (gröt) hos Björn. En mycket trevlig kväll! Om man bortser från dom tio minutrarna jag mådde förjävla dåligt på båten..

Som jag tidigare sagt, vin är inget för mig (även om det är gott), och framförallt inte billig Åkesson..  

Inte många timmars sömn inatt. Och jag som skulle hem till Andrea på mys med några stycken. Tacopizza, vin osv. Men vette sjutton om jag orkar det..? Behöver sova och en snubbe ska köpa min garderob imornbitti. Men maten låter jävligt tilltalande..
 

Filmfestivalen.

Ytterligare något att se fram emot!

Problemet med detta är min beslutsångest. Har suttit i två dagar och försökt bestämma mig för vilka jag ska se. läst om i princip alla i programmet. Otroligt svårt det här. Och många som verkar riktigt bra är redan slutsålda..

The Refuge måste jag se iallafall! (Tiden som finns kvar är en av mina favoritfilmer, så jag är övertygad om att den här också är riktigt bra.)

Om en vecka är det Stereophonics, och förhoppningsvis har vi en sjuhelvetes kväll i Köpenhamn.

LOVELY!
 


Every day should be a holiday.

The Dandy Warhols alltså. Vilket jävla band!

Måste defintivt se dokumentärfilmen någon dag. Var inte i mitt sinnes fulla bruk när den skulle ses i somras. 

Lyssna.
 
Är det inte brilliant så säg?
 

Vill du bli min, rödlätta man?

Har inte gjort ett dugg idag. Eller jo, har donat lite hemmet. Städat, målat och pysslat lite smått..

Bra jobbat...

Well. Är jävligt glad just nu. Såg till min stora förtjusning att Pascal, ett av mina svenska favoritband spelar på Pustervik den 12/2. NICE!

Missade dom när dom var förband åt Bob Hund första maj förra året, tyvärr. Så det ska bli jävligt kul att få se dom igen.

Pascal - Oslo.
 


Jävla idioter.

Är ju inget större facebook-fan och har ingen koll på olika grupper och grejer man kan gå med i. Men jag läste en sak på en blogg som fick mig att koka, så inått helvete. 

Att folk seriöst kan sitta på sina bleka jävla rövar i sina trygga miljöer och SKÄMTA om katastrofen på Haiti. Det är sinnessjukt.

Det är ett jävla faktum mina vänner, folk ÄR dumma i huvudet. 
 


Fook..

Jag har otroligt mycket beslutsångest just nu. Angående fortsättningskursen i filmvetenskap.

Den börjar imorn och jag vet verkligen inte om jag vill fortsätta. Jag har haft det skitkul under hösten, träffat många nya fina människor och jag har lärt mig otroligt mycket. Men jag orkar verkligen inte plugga. Jag vill jobba, är så gaaalet sugen på att jobba just nu. Men jag har inget jobb, eller inget som ger mig tillräckligt mycket inkomst för att betala mina utgifter. Så jag har iprincip inget val än att börja...

Alternativt börja kursen och söka under tiden, och hoppa av om jag får något.

Fan i helvete.
 


Poupée de cire poupée de son.

Jag har ingen aning om vad den handlar om, men den är riktigt go.

Lyssna här.
 


Vi borde le oftare.

Häromdagen gick jag förbi en tjej i stan som smålog och såg allmänt glad och trevlig ut. Jag kom på mig själv med att tänka "vad ler hon åt, varför är hon så glad?", samtidigt som det slog mig att hon kanske inte alls log åt något speciellt, utan bara inte är som andra nissar vars ansiktsuttryck gör att det ser ut som om dom hatar livet.

Jag märkte också att jag själv log och kände mig glad av att titta på henne. Jag blev alltså glad av att se en främmande människa le åt (kanske) ingenting.

Mitt vardagliga ansiktuttryck är absolut inte som hennes. Jag ser allvarlig, uttråkad och sur ut. Inget av det stämmer, vanligtvis. Jag brukar med andra ord se ut som nissarna jag nämnde ovan..

Hur kommer det här sig? Det är ju skittråkigt.

Vi borde le oftare. Det borde vi verkligen.
 


Once.

Såg en riktigt mysig film förut idag. Once heter den. Irländsk. Älskar den typen av film, och särskilt slutet.

Se den!


 


Jag älskar:

Att folk kommer hit och är så jävla förbannade. På presentkorten oftast. Och att dom blir ännu mer förbannade när man inte kan hjälpa dom.

Vardagsbitchighet mellan kvinnor (och män) är hysteriskt kul.
 


Tentaöl utan att ha gjort tentan..

Trots gårdagens irritationsmoment blev kvällen/natten väldigt lyckad. Först kings med människor från kursen (och Anna, haha) och sedan fest hos Björn med ännu fler kursare. Otroligt trevligt! Kul att prata med folk man tidigare aldrig pratat med. Typiskt att det var sista dagen på kursen dock.. Well, det dracks inte mycket alkohol under kvällen med det dansades hejvillt till all möjlig skit och oskit. Kändes som om det bara var jag, Therese och Anna som såg tjusningen i att dansa till Oasis/Kasabian/Dandy Warhols osv. Särskilt låtar som Plan A. Mest otippat var nog hårdrockarna som fullkomligt älskade Lady Gaga etc. Sjukt roligt. Och ena killen var seriöst en av dom skönaste karaktärerna jag stött på.

Inte alls bra att jag fick för mig klockan tre att jag skulle dygna eftersom jag skulle upp och jobba nu imorse. Så istället för att lägga mig en helt okej tid, och ändå få några timmars sömn, somnar jag runt sex för att jag inte orkar hålla mig vaken längre. På en uppblåsbar madrass dessutom. Men Björn snarkade inte den här gången, så det var rätt lugnt..

Nu är jag så jävla trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. Vill inte ens veta hur jag ser ut just nu, men förmodligen är det inte vackert.

Fyra timmar kvar. Fook...
 

Sånt jag minns:

Det är en varm sommarkväll 1996. Jag och min bästa vän leker utomhus med några grannpojkar. Pussjage. Sedan är det dags för henne att gå hem, men jag stannar kvar.

Vi går bort till Stora Stenen, där jag egentligen inte får leka utan att säga till. Jag och tre pojkar. Bakom ett garage säger ena pojken, som är några år äldre än jag, att han aldrig provat på att kyssas. Inte jag heller, svarar jag. Och sen gör vi det. En kort, blöt och äcklig kyss. Med fyra ögon tittandes på oss en bit bort. Dom skrattar.

När jag kommer hem får jag skäll för att klockan är mycket. Men jag säger ingenting, utan stänger igen min dörr efter mig.

Den natten kan jag inte somna. Det enda som cirkulerar i mitt huvud är vad som hände borta vid garaget. Det var bara en kyss, men det känns som mer än det. Det känns fel. Jag känner skuld, skam, illamående och jag önskar så innerligt att jag hade gått hem när min vän gjorde det.
  

Jag hatar:

Att folk inte kan ställa upp för laget. Men ska det vara på det viset, då ska jag också vara en självisk jävel och fullkomligt skita i att folk kanske missar sin tenta, bara för att jag ska ha kul.
 

Förändringar.

Här.

Tänkte införa två nya kategorier;

En minnen-kategori. Älskar Evenlinas blogg och har tänkt härma henne lite smått på den fronten.

Och en "Älskar/Hatar". Ska kort och gott skriva saker jag älskar och hatar. Lite twitterstuk på det hela.

Sen har jag tänkt sluta försöka komma med spexiga rubriker, när det inte finns någon på långa vägar. Ibland tar tamigfan rubriken längre tid att komma på än själva inlägget. Skitjobbigt. Men nu är det slut med det. Hej/veckodag/datum osv, blir det istället.
 

Fredag.

Har varit lite seg på bloggfronten det senaste. Borde kunna skylla på att jag haft fullt upp med att plugga, men det vore en lögn. Och lögner gillar vi inte..

Gårdagen spenderades på Fröken O, med dator, kaffe och käk. I fem timmar.. sjukt. Sedan kom Therese och gjorde mig sällskap och även David kom förbi för en kaffe. Myspys.

Efter det blev det en spontan after work på kings med Anna och två till och sen även Henke och co. Otroligt trevligt!

Dagen min kommer dock inte bli lika trevlig, och framförallt inte morgondagen då jag fått veta att jag ska jobba hela jävla dagen. KUL.
 
 


Det finns inget Jag, utan ett Du.

I måndags kväll, för att orka skriva på tentan (som sedan försvann, för att jag var dum nog och glömde spara det öppna dokumentet från mailen i "spara som" på datorn), drack jag kaffe. Detta resulterade i att jag inte kunde somna, när jag tillslut fick nog av allt jävla ordbabbel om ingenting på tentajäveln.. 

Min hjärna sattes alltså i rullning, som vanligt. 

Jag kunde inte sluta fundera på en text jag läste på internet, och jag insåg att det jag läst, är så jävla sant.

Det finns inget Jag, utan ett Du.

Eller jo, det finns. Men människor blir helt ointressanta utan dess omgivning. Det som gör en människa som individ intressant, det är genom samspelet med andra.

Jag själv kan tycka att jag har bra värderingar, egenskaper, att jag är en bra person. Men att jag är en exempelvis "snäll människa" blir helt jävla ointressant, om jag inte har någon att vara snälla mot.

Know what I mean?
 

Dagens.


Stereophonics - You're My Star


(Inte många dagar kvar nu!)
 


En wannabe-brat.

Den här fagra bilden på mig la Malin upp på sin blogg. Skolkortet i nian, och precis som Malin säger så är det så jävla INTE jag det där. På alla vis, men framförallt utseendemässigt.

Alla vet att man i tidiga tonåren är lite smått vilsen och förvirrad i sig själv, men jag var så vilsen man kan bli. I ett år försökte jag vara något jag absolut inte var, nämligen en liten brat. Jag gick i märkeskläder, umgicks med sådana människor, etc. Ja, mitt umgänge just då tyckte märkeskläder var viktigt och det där med att tänka själv hade jag inte riktigt fattat, så jag tog efter. Vad det var för kläder sket jag i, så länge det var Diesel, Levis, Fornarina, osv.

Det roliga är ju att det var så brutalt fula kläder jag gick i, som t-shirten jag hade på bilden nedanför.




/Het tjej.
  


Tjolahopp.

Gårdagskvällen alltså. Det blev livat i min lilla lägenhet. Trevliga människor (förutom den osköna nissen som puttade ut mig på balkongen och stängde igen dörren för oss..?), bra musik, god öl, etc. En mycket trevlig kväll på alla sätt och vis!

Det luktade inte kanel här hemma idag kan jag säga. Detta efter diverse utspillda alkoholdrycker och annat.. Ganska lugn städning dock, och det var ju skönt.

Borde verkligen, verkligen har suttit hela dagen med hemtentan, men icke. Så otroligt jävla dumt. Nu blir det till att råplugga...
 

Gårdagskvällen.


 
 


Vad har hänt?

Ja, jag har nu gjort något som förvånar mig själv oerhört. Nämligen satt på Håkan Hellström, frivilligt.

Mina vänner vet att jag aldrig varit något större Håkanfan. Har visserligen inte hört särskilt mycket, men det jag har hört har jag inte tyckt om. Och sen dess har det varit så, när någon nämnt Håkan har jag förknippat det med hype/skit/dålig sångröst osv...

Men för cirka en vecka sedan fick jag höra en låt, en jävligt bra låt måste jag säga.

Den här.

Hurricane Gilbert är också fin, men jag måste säga att låten är så sjukt mycket finare när Pontus sjunger den. Fick rysningar när jag hörde honom spela den första gången.
 


Noll motivation.

Jobbar på allum och det finns absolut ingenting att göra. Men istället för att sätta igång med den där jävla hemtentan, som är ett stort måste, så sitter jag och kollar planscher till mitt framtida inredningsprojekt på nätet, och annat onödigt.

Ska täcka hela min vägg bakom soffan med planscher. Med musik, film, människor. Istället för tyg eller en stor canvastavla som jag varit inne på tidigare (har dock hittat schyssta wall murals med The Who på en sida, kan vara snyggt det med). Blev inspirerad av väggen på en pub i London nämligen. Färg/svartvita, huller om buller. Helst vill jag ju ha planscher som levt lite, inga nya, men det lär jag inte hitta..

Fan, jag orkar verkligen inte plugga. Vet inte vad jag ska skriva om, hur jag skriva det jag ska skriva om, vet ingenting. C r a p.

Och inte blir det bättre av att det är så satans kallt här också. Kylan jag möttes av när jag steg av planet på Säve kom som en pisk i ansiktet, men nu är det ta mig fan ännu värre. Mina fötter känns som isbitar efter promenaden från Andreas hem till busshållplatsen.

Ska hem och storstäda sen. Städa ut julen framförallt. Otroligt onödigt att ta fram gran och annat när jag knappt varit hemma det senaste.. 

Ganska onödigt att städa idag dock. Blir förmodligen lite fest hos på mig lördag och av erfarenhet brukar det se förjävla illa ut dagen efter.
  


Dåliga vanor.

Tre saker jag gör, som jag inte tänker på.

1. "kluckar" med tungan mot gomen (speciellt under natten har jag fått höra) och kliar mig själv med tungan på sidorna av gomen för att det kliar i öronen..? - Kommer på mig själv ganska ofta med att hålla på så här, ganska irriterande kan jag tänka mig.

2. Klappar mig på tuttarna..? - Alltså inte klämmer och grejer (hoppas jag). Eller vad fan vet jag.. Det är absolut ingenting jag tänker på, men har fått höra det från x antal människor. Men nu när jag tänker efter så kan jag tänka mig att jag faktiskt gör det ibland. Eller snarare trummar och klappar lite lätt på bröstkorgen.. Varför vet jag inte, men jag måste ju sluta med det genast! Kan ju inte se klokt ut.

3. Pratar med mig själv när jag är smått berusad - Yes. Så fort jag kommer innanför dörren börjar jag prata med mig själv. Alltså inte till mig själv, "gå och ät Sandra", eller "nu ska jag gå och äta". Utan mer att jag för en dialog med någon annan, typ.. Som om jag övar inför ett tal jag ska hålla inför någon.. Know what I mean?
  
Creepy brud..
 


London.



















Några få, men det får räcka för den här gången. (Alla tagna från facebook)
 


London.

Kom hem vid elva i morse, trött som satan. Till en ostädad lägenhet också.. Kul! Vaknade halv åtta nu ikväll, inte alls bra med tanke på att jag nu är pigg som en mört och ska upp och jobba imorn bitti.

Men vilka otroligt trevliga dagar jag har haft!

Jag har; umgåts med härliga människor (även om jag hade god lust att ge Henke och Paco pisk på nyårsdagsmorgonen), sett massvis av vackra pojkar (kvällen på Holy Arms, jisses), druckit guinness, shoppat för lite (endast en kofta, en parkas och en body som är åthelvete konstig), sovit för lite men slöat för mycket, hånglat, varit i trevliga områden som Camden och Brick Lane, gått själv och gått fel, varit på klockrena pubar, och mycket mycket mer.

Nyårsaftonen var höjdpunkten. Det blev inget Bangers n Mash som jag hade velat gå till då jag vet att det är en bra klubb, men kvällen var helt klart lyckad ändå. Först blev det lite förfest hemma hos Stina och sedan bar det av till en hemmafest i en ombyggd kyrka. En kyrka som folk numera bor i. Vid tolvslaget stog folket ute på en balkong uppe i tornet och drack billig skumpa, räknade ner till tolvslaget runt fem gånger, pussade på varandra och önskade varandra ett gott nytt år. Resten av kvällen bestod av dans, tjöt, öl, glo på kock-strippa, häng i rummet med en takhöjd på en meter, och jag och Sara visade oss ha ännu mer saker gemensamt.. (haha). Ganska oskönt att folk drog linor lite här och var dock. Det roligaste var nog att killen jag spenderade halva festen med hette GLEN. Det kändes jävligt lustigt att hänga med någon som heter så göteborgskt det kan bli. Men han var otroligt trevlig iallafall. Höll på med film, älskade Oasis (satte till och med på Oasis för min skull) och var allmänt rar...

En riktigt trevlig nyår och en riktigt lyckad resa.

Nu känns det bara förjääävligt att vara hemma igen. Har två tentor som ska in om drygt en vecka också... Vill tillbaks, NU!
  

Update.

Befinner mig just nu pa Saras jobb med en laptop jag inte forstar.

Har varit riktigt trevliga dagar har maste jag saga. Gardagen framforallt. Klockren kvall! Dock endast ordentligt oskona bilder pa mig, men nagra kanske dyker om nar jag kommer hem.

Det gar inte att vara i London i endast tre och en halv natt, det kan jag saga er. Finns alldeles for mycket att gora och alldeles for trevliga manniskor att umgas med.

Nu ar jag mer sugen an nogonsin pa att flytta hit. Efter tagluffen i sommar kanske. Det aterstar att se..


RSS 2.0