Boy A.

Den här filmen vill jag se.


 

Jag har kommit fram till några saker:

1. Jag ska klippa mig kort - Inte kortkort, men till axlarna ungefär. Är så jävla trött på mitt hår och som ni ser på bilden nedanför så ser det inte klokt ut. Och speciellt inte där då det inte är plattat. Jag orkar inte med det helt enkelt.

2. Jag ska tatuera in en Linnea-blomma - Funderade på att tatuera in hennes namn först. Min systers alltså. Men med tanke på att jag ska skriva ytterligare text på den jag har, och tatuera in "Strawberry fields forever" så skulle jag se ut som ett klotterplank lite smått. Och den blomman är himla söt faktiskt. Frågan är bara var?

3. Jag behöver nytt jobb - Omedelbart kan jag säga. Ibland blir jag så trött på mig själv och min lathet. Varför tar jag bara tag i saker när jag måste, inte annars?

4. Får jag inget nytt jobb i början på hösten, då sticker jag till London - Yes, jag har bestämt mig. Hyr ut lägenheten och drar dit. Jag har ju velat göra det hur länge som helst nu, och om jag inte kommer in på skolan (är reserv) och inte hittar nytt jobb, då känns det ganska lägligt att dra dit. 
 


Den vinröda koftan i bild.



Så här såg ju ut igår fram till klockan fyra (såg dock inte lika trött ut som jag gjorde när bilden togs, hoppas jag). Jag fullkomligt älskar koftan. Bilden gör sig inte riktigt rättvis, men färgen och modellen är klockren. Ett kap med andra ord.
 

Min gårdag.

Det blev en spontan och trevlig sådan. Stötte på Jessica när jag var på väg in till stan efter att ha köpt skor på Skopunkten på allum. Vi bestämde oss för att slå följe och åkte till järntorget. Gick i lite second hand-affärer och sen blev det en after work på Kings Head. After work är grejer det alltså, en öl och magen fylld för 30 kr. Inte illa! Efter maten begav vi oss vidare för musikquiz på Seljden. En aning lättare än det som är på Paddingtons, men vissa frågor hade vi ingen aning om. Vem kan namnet på en Kent-låt exempelvis? Ja, inte vi iallafall. Men det gick helt okej. Sen följde hon även med till Trädgår'n för att titta på banden som skulle spela. Såg inte den första tjejen som spelade, men både The Percivals och The Mary Onettes var riktigt bra!

Ja, en mycket trevlig dag/kväll.
 


Trevligt vaknade.

Vaknade av att Agnes slickade rent mina fötter i morse. I min dröm drömde jag att jag badade fotbad, men fullt så trevligt var det alltså inte. 

Om hundar kan ha hjärnskador, då är Agnes definitivt en av dom. Hon är seriöst knäpp. Tror inte det är en tillfällighet att alla som träffat henne säger att hon är konstigt. Faktiskt. Men hon är störtskön verkligen. Och söt.

Ska snart bege mig in till stan för att se om jag hittar något till hemmet. Eller till mig själv. Förhoppningsvis har det kommit in lite nytt på Topshop så jag kan använda mitt presentkort som är ett halvår gammalt..

Ikväll har Hans band spelning på Trädgår'n. Är lite smått sugen på att dra dit, har bara sett dom en gång och det var längesedan. Men jag ska upp tidigt imorn. Får se hur jag gör helt enkelt.

Ciao.
 


Alice i underlandet.

Jag tror knappast jag är den ende som ser fram emot att få se Tim Burtons "Alice i underlandet". Mannen är ju ett geni, det vet vi alla. Och även denna film tror jag kommer vara helt lysande.

Klockrena skådisar är med. Bland annat Johnny Depp. Givetvis.




Filmen har sverigepremiär den femte mars nästa år, om jag minns rätt.
 

I rättan tid.

På lördag ska jag jobba under U2 på Ullevi. Malin var snäll och tänkte på mig då dom behövde fler folk. Det ska bli riktigt kul faktiskt, och att U2 spelar gör det hela inte direkt sämre. Och extra pengar är ju aldrig fel!

Nu är jag hundvakt igen. Men bara för en natt, tack och lov. Mor ska kanske börja plugga i Halmstad eller var det nu var, och skulle titta på skolan och grejer. Men det är mysigt att ha dom här. Tilda och "äckelhunden" enligt Hans. Agnes löpte nämligen sist och gottade sig på mindre trevliga ställen...

Nu ligger dom och sover sött i soffan min. Tror jag ska joina dom faktiskt. Sjukt trött.
 


Topshop.

Var inne på hemsidan precis och hittade galet mycket snyggt.

Tänkte slänga upp ett litet kollage, men givetvis ska print screen-knappen krångla. Och det finns väll inget annat sätt att göra det på, då det inte går att högerklicka på hemsidan?

Ena skjortan, det blommiga linnet och överhuvudet-parkasen ska bli mina bland annat. Ja, jag tyckte parkasen var sådär härligt ful-snygg.

Jag fullkomligt älskar deras skjortor verkligen. Favoritskjortan nedanför.


 

Är hon lite bitter tro?

Förmodligen...

Idag har varit en urslapp dag. Päronen och Linnea kom hit en stund förut på kaffe. Dom hade köpt en massa mat till mig, hur snällt är inte det? Pappa mätte lite grejer i kök och badrum inför min tjugoårs present. Ska nämligen få en ny diskbänk så deras gamla diskmaskin får plats. Tyvärr kanske man måste byta alla undre skåp så att allt passar, vilket innebär mer jobb och mer pengar. Så om det inte blir någon ny diskbänk så ska jag antagligen få ett badkar. Ni anar inte hur mycket jag saknar att kunna bada! Något av det mysigaste som finns.

Tittade lite på hemnet nyss. Två lägenheter i samma byggnad ligger uppe. En i trappuppgången bredvid som hade ett utgångspris på 945 000 kr. Och den var inte särskilt fin, hade mycket äldre vitvaror och inte nyrenoverat badrum, osv. Då känns helt plötsligt min affär som ett kanonköp trots att det är knapert ibland. Och om den lägenheten blir såld för det priset, då kommer priset bli ganska så gott när jag säljer den här. Då är en lägenhet i Majorna/Masthugget inte helt otänkbart längre.

Nåja. Tittar på Cinderella Man nu. Underbar film!
 


Kings Head.

Älskar det stället alltså.

Igår var jag där i sällskap av Julia, Jennifer, Therese, Anna och Lina. Lite senare kom även Maria m.fl. Till en början var det väldigt mycket mindre folk än vad det borde vara med tanke på att det är lönehelg. Så vi hade bås och grejer, och det händer inte ofta ska sägas. Vi hade det himla trevligt iallafall! Drack öl och pratade med människor osv. Runt halv två drog jag mig hemåt och de andra töserna gick vidare ut antar jag.

Jag trodde jag skulle vara väldigt mycket tröttare idag än vad jag faktiskt är. Utgång i fredags, fyra timmars sömn igår natt, utgång igår, och nu sitter jag på jobbet igen. Så det är ju bra. Är dock förbannat trött på all jävla musik som spelas i butikerna runt omkring disken. Lillie och Sussi och annat. Men framförallt på det som spelas i högtalarsystemet. Regina Spektor och till och med Robbie Williams funkar, men när det är något egen-komponerat skit med bara en massa oväsen, då vill jag bara lägga mig på golvet i fosterställning. Och för att inte tala om dessa jävla fågelläten! Well, förutom det, pigg som en mört.

Idag ska jag hem och ta det lugnt. Linnea ska hem till mig en stund. Kan ju passa på att be henne hjälpa mig med städningen, ser ut som fan i hemmet just nu. 
 

JÄVLA KUKHELVETE.

Jag HATAR mitt jobb. Infojobbet.

Blev precis lurad på 1000 kr av en fet, äcklig jävla idiot. Jag orkar inte ens skriva hur det gick till, men han har gjort det där förr kan jag säga.

Och nu kommer säkert jag behöva betala den summan, det skulle fan inte förvåna mig ett dugg.

Jag är så sjukt upprörd och förbannad just nu att jag har lust att ta en tång och knipsa av den jävla mannens bollar.

Fan vad mycket nötter det finns. Oärliga människor. Man blir ju mörkrädd.

Gå och dö din jävla kossa. 
 
 

Förra fredagen i några få bilder.





 

Nivå på högsta nivå.

Kanske inte.

Det blev inget Kings Head igår (men det blir det idag förmodligen), utan först blev jag bjuden på middag hemma hos Andrea. Det var himla trevligt och Sverre, Andreas mors man, är en riktigt mästerkock ska sägas. Underbart gott! Älskar att äta middag hos och med dom.

Efter det åkte vi hem till William för lite förkrök med några till. Och sen, tro det eller ej, gick vi till Nivå... Ja, NIVÅ! Trodde aldrig i hela mitt jävla liv att jag skulle gå dit. Avskyr avenyn. Har inte varit på särskilt många ställen, men det jag fått ta del av har räckt mycket väl. Men folket gick dit, och jag med. Och det var väll så som jag hade tänkt mig. En jävla massa nötter, överstylade människor och snobbar.. En grov generalisering, men på ett ungefär. Men vi hade det rätt trevligt ändå faktiskt. Dansade, drack vin (i princip första gången jag druckit vin ute, och givetvis spiller jag rödvin på min vita Ben Sherman) osv. Stötte även på Victor och Henke, två gamla klasskamrater från grundskolan. Victor har jag sett ett par gånger sen gymnasiet, men Henke har jag inte sett på över ett år. Det var väll ungefär som det brukar vara nära jag stöter på dom, lite smått awkward. Men det var trevligt!

Utöver Nivå, en knasig natt/morgon. Nu sitter jag på Allum, trött som bara den och ser lite smått död ut.

Cheers.
 

Den röda koftan.

Hämtade nyss min vinröda kofta jag vann på tradera på Tempo. Var lite smått rädd att den inte skulle vara som jag hade hoppats på då bilden som visades var väldigt dålig. Ljus och suddig. Men den är hur fin som helst! Jättefin färg, gott material och 80 kr inkl. frakt. Den hade kunnat vara lite längre dock. Men annars, kanon.

Älskar tradera! Bild kanske kommer senare.

Idag var det tänkt en after work på Kings Head. Men det ser inte ut att bli något då några inte kan. Fast det gör inte särskilt mycket eftersom det blir födelsedagsfirande för Maria imorn. Vad som händer ikväll återstår att se, kanske blir Kings Head ändå.

Angående bilden nedan. Det är ju inte jag alltså, om några av er inte förstod det. Men visst fan är det likt? Jag trodde seriöst att Andrea satt in mitt huvud på en annans kropp för att skämta med mig. Men icke. Det är inte vanligt att man själv tycker man är lik någon, men det ser ju typ ut som jag! Håret och de röda läpparna gör ju säkert mycket också. 
 

Word.

Jag var visst på en reklambild på centralen i Köpenhamn...


 

The Funeral.



Den här låten har gått lite på repeat dom senaste dagarna.
 

Ocharmigt/charmigt.

Hittade en jävligt osmaklig bild på mig från min och Saras fotokväll förra året. Den ser ännu roligare ut i stort format ska sägas. Vifftar bort en mygga om jag minns rätt.



Saknar att fota med henne lite smått.



 
Kom hem!
 

Skitsystem.

Ja, västtrafiks nya påhitt om att man ska stämpla på och av bussen numera. Dom gamla hundrakorten försvinner ju snart. Vem fan kommer ihåg att stämpla ut, eller vad man nu ska säga, när man ska gå av bussen? Inte jag iallafall, och det har jag fått äta upp nu. Hur ska det gå för gamla senila gummor kan man ju undra. Och mormor? Stackars lilla mormor.

Har precis kommit hem till päronen. Jag och lillasyster har haft en halvdag på Liseberg. Trevligt, trevligt. Vi åkte nästan ingenting och det vi åkte var ju aptråkigt. Men jag ska inte klaga. Speciellt inte när jag fick biljetterna och inträdet gratis, och att vi fick gå före i kön, osv. Så är det när man går med som ledsagare åt en funktionshindrad förstår ni.

Nu blir det käk!
 

Jävla väder.

Ska hämta min cykel hos morfar idag. Ja, jag har inte gjort det ännu. Skulle gjort det förra veckan, men stannade hellre kvar hos Andrea och hade det trevligt.

Så jag ska alltså hämta den idag. Och tro fan att det ska blåsa så inåthelvete.

Kul att det bara är uppförsbacke hem också. Kul...
 
 

Wow.

Ni anar inte hur mycket jag ser fram emot way out west. Det ska bli så otroligt jävla roligt! Massvis av bra band; Arctic Monkeys, Beirut, Band Of Horses är bara några av de band jag ska se.

Jag saknar hela den här festivalkänslan. Har inte varit på festival sedan 2006, vilket är rätt konstigt med tanke på att jag älskar det. Tälta, kolla på bra band, festa, leva skitigt och på icke okej mat. Allt! Tyvärr tältar man ju inte på denna festival, men att bo i närheten är ju inte så dumt det heller.

Tyvärr ska inte Sara med, men vi blir ett gott gäng ändå!

Någon som ska dit?

Försökte hitta några sköna festivalbilder i bildarkivet. Fanns absolut inga. Men dessa bjussar jag på.




Arvikafestivalen. Sara, Andrea, jag och Niclas m.fl. Stökig frisyr jag hade, minst sagt.

Uppsala. 


Nästa år blir det Glastonbury.
 


Swimjump.

Tittade lite på VM i simhopp igår. Syncro herrar, 3 meter.

Det känns alltid lika konstigt att höra min gamle tränare Jocke kommentera tävlingar. Det gör det.

Kan inte fatta att det nästan var sju årsedan jag slutade. Sju år! Och fortfarande drömmer jag minst en gång i månaden att jag hoppar simhopp i drömmen. Jag tror jag saknar det lite smått. Faktiskt. Kan inte påstå att jag var särskilt duktig, men det var kul, kul att tävla. Ett ganska osmart val av sport dock. Med tanke på att jag är höjdrädd. Det var delvis därför jag slutade, för att jag inte ville göra hopp från 5 meter. Fick ju fasiken hjärtklapp av att stå baklänges på femman.

Tänkte börja hoppa lite för skoj skull för några årsedan, men det blev aldrig av. Jag undrar lite om det fortfarande sitter i? Förmodligen inte. Det hade ju varit kul att hoppa lite någon gång. Bara för att prova. Men frågan är vad jag skulle göra det någonstans, det är ju alltid knökat på valhalla. Frölunda kanske..

Blev rätt sugen på det nu alltså.

Rubriken är förövrigt min översättning på simhopp som tioåring. Det verkade ju rätt logiskt då iallafall.
 


Snart är det över.

Tack och lov. Gothia Cup alltså. I cirka tre veckor har det kryllat av människor från hela världen för både Partille Cup och Gothia. Och jag är galet trött på det kan jag säga. Mest på grund av lokaltrafiken då det alltid är fullt, försenat, kvavt och jävligt när man ska någonstans. Alla små uppstyrda tonårsflickor och vidriga killar gör ju inte dessa veckor särskilt mycket bättre.

När jag och Linnea skulle hem från bion senast så står det seriöst redan tjejer och köar in till discot. Klockan var fyra på eftermiddagen...

Var jag också sån?  Nej, så illa var det inte, thank god.

Ja, skämmigt men sant, jag hängde i stan under Gothia som tolv-fjortonåring. Jag hade visserligen väldigt kul. Tyckte jag då. Varför förstår jag faktiskt inte med tanke på att allt vi gjorde var att hänga vid heden, titta på ett fåtal matcher och gå på något disco. Men det var väl alla pojkar antar jag. Uppmärsamheten. Patetiskt.

Så ja, jag kan smått förstå våra tonåringars tankesätt när det gäller dessa veckor. Tyvärr tror jag att det förändrats en del, till det sämre. Med tanke på att alla verkar vara så jävla mycket omognare i den åldern nuförtiden. Det handlar inte längre bara om pussar och hångel, utan om mer än så. Eller det kanske var så förr också, bara att det inte rörde mig och mina vänner. Förnuft kallas det.

Haha, minns en gång då jag och min gamle vän Elin skulle titta på brors lag när dom mötte ett lag från Brasilien. Vi snackade hejvilt och högljut om alla söta killar i det andra laget. Speciellt om Leo som han hette, en ursöt kille med Stig Helmer-frisyr. Tro fan att han är svensk. Han hörde alltså allting. Skämdes, det gjorde vi kan jag tala om.
 

Jennys födelsedagsfirande.

Fick nyss ett samtal från okänt nummer. Det var en från tradera, som jag vann en auktion av härom veckan. Hon ringde och bad om ursäkt för att den vinröda koftan inte hade kommit ännu. Bara det att ringa och be om ursäkt var himla gulligt gjort tycker jag. Jag har inte tänkt på tröjan särskilt mycket och inte tänkt på att det va ett tagsedan jag betalade in nu, så mig gör det ju absolut ingenting att den är sen. Hon var iallafall jätte trevlig och vi småpratade lite. Älskar vänliga människor.

Nåja.

Igår firades Jenny som sagt. Vi var en massa människor hemma i hennes jätte trevliga hus. Vi satt och mös(?) ute på verandan med filtar och kuddar och drack öl och pratade. Jätte trevligt! Jag och Andrea tog en tidigare buss in till stan och mötte upp Sara, Filimon, Emelie och en massa andra. Vi satte oss på Que Pasa och hade det trevligt. Fick mig lite av en chock av att se att det var två toaletter i ena badrummet. Kvinnligt måste jag säga. Kändes lite smålustigt att uträtta sitt behov med Andrea kissandes bredvid, faktiskt.. Planen var att gå till Nef, men det sket sig. Även planen att möta upp folket som var hemma hos Jenny inne i stan. På något vis blev inte det av, men förhoppningvis hade dom en strålande kväll. Jag drog mig iallfall hemåt vid två-tiden och slocknade ganska så direkt. Gott!
 
Kanske kommer lite bilder senare.
 

Nice.

Hittade denna bilden på jobbdatorn. Sitter på allum förstår ni. Tycker den är fin! Kul att fem av oss sydde våra balklänningar själva. Min var ju inte särskilt svår (nr fyra), om man jämför med Malins längst ut till höger. Men jävlar vilken ångest jag hade där i slutet alltså. Panik så att säga. Blev klar med den kvällen innan balen. 


Det var tider det! Instämmer med Andrea faktiskt, ibland saknar man skolan. 
 

Såkallade trender.

Det händer inte särkilt ofta, men jag tänkte skriva några rader om mode.

Är det något jag avskyr så är det typiska trender. Sånt som är inne. Jag har aldrig fattat grejen med det, helt ärligt. Folk som slavar för att bära de senaste trenderna och hej och hå.. What? Givetvis finns det mycket som är snyggt, som också är inne. Som jag själv skulle kunna bära. Och köpa. Men då gör jag det för att jag tycker att det är snyggt, inget annat. Det är ju så otroligt lustigt att en del saker är sådant som folk aldrig skulle ta på sig annars, om det inte vore för att det var inne. Och sen när det är ute igen, då är det ett big fookin' no.

Det finns en del saker jag aldrig i hela mitt jävla liv skulle kunna ta på mig nu;

Skinnjacka/väst - definitivt inte i mc-stuk.
Paljetter - Har helt ärligt bara sett en enda person som passat bra i det, och det är söta Mella. Hon kan ha det, ingen annan.
Nitar - Inte okej någonstans, varken på skor eller kläder. Att försöka se lite "rockig" ut, men inte vara det för fem öre, det är så otroligt fjantigt. Tycker seriöst lite småsynd om dom som har den stilen på riktigt, när alla andra jävla kottar försöker ta efter.
Cykelbyxor - Cykelbyxan hör hemma på cykeln, gymmet osv, ingen annanstans.
Lacktajts - Lack över huvudtaget, kräk.
Fransar - På väskor och skor, no.
Enärmad tröja - Det hade jag när jag var tretton år var vilsen på alla sätt och vis. 
Savannmöster - Aldrig i helvete.

Folk får ta på sig precis vad dom vill, självklart! Jag ska inte komma och peta folk i ögonen med vad folk ska, och inte ska ha på sig. Precis som att ingen nisse ska tala om för mig vad jag ska, och inte ska ha på mig.  
 

Gårdagen.

Igår var jag och syster på nya Harry Potter. Den var väll helt okej tycker jag. Lite för lång och det hände inte speciellt mycket dock. Mer än att Dumbledore dör. Typ. Och en hel del hångel och fylla (om nu honungsöl innehåller alkohol?). Den var ju inte alls som de andra filmerna, som jag i och för sig inte minns särskilt väl. Väldigt annorlunda på många vis. Men helt okej som sagt.

Efter filmen rullade jag vidare hem till Andrea där även några till befann sig. Vi käkade Andreas hemmagjorda tacopizza som var underbart god. Den kvinnan kan köket ska ni veta! Vi drack även lite vin, lyssnade på bra musik och spelade pingis på det halvdana borde hennes familj har. Blev alltså påmind om hur jävla värdelös jag är på det. Har inte spelat sedan tidig grundskola, och det var ju inte särskilt konstigt att jag inte gick vidare till pingisturneringarna. Om man säger så...

Ikväll ska Jenny firas! Ska bli himla trevligt.
 

Kasabian - Happiness

Mer musik ikväll. Denna låt är från Kasabians nya platta. Så otroligt jävla bra.


En ny British Legion skulle jag vilja säga. Finns att lyssna på under Youtube-kategorin. 
 

The Misfits.

Ikväll blir det två låtar med Misfits. Två av favoriterna faktiskt.

 



Love it.
 

Ha ha.

Tittade igenom lite gamla bilder precis. Det är så jag fördriver tiden ibland förstår ni. Inser under tiden vilken jävla klädstil jag har haft under årens gång. Nu har jag ändå inte tagit med dom värsta bilderna, vet inte om människorna som är med på korten hade uppskattat det nämligen. Orkar inte pilla i paint och grejer. Samtidigt som jag tycker det är så fruktansvärt jävla fult, så är det ju otroligt kul. Hur tänkte jag när jag klev upp på morgonen kan man ju undra.








Till mitt försvar så hade jag inte saken runt huvudet på kort nr två, vanligtvis. Vi hade spexat lite där. Men jag menar; partylinnen, feta jeans, prickig kavaj och hej och hå...?
 
Det roligaste är ju helt klart balklänningen. Vad FAN tänkte jag där? Jag var ju riktigt sent ute med klänning, men jag hade ju kunnat ta vad som helst, men så köper jag den där. En rosa, åtsittande, ful sak. Folk fick ju sig lite av en chock kan jag tala om. Och avslutningkläderna!

Ja, jisses.   
 

Goddag.

Igår passade jag syrran i princip hela dagen. Päronen åkte till Liseberg med grannar så det blev mys hemma hos dom. Stannade även över natten. Varför känns det alltid så konstigt? Jag har sovit där ett fåtal gånger och varje gång känns det precis som om jag bor där fortfarande, och inte alls flyttat för nio månader sedan. 

Pratade även med Sam i natt. Det kändes otroligt skumt faktiskt. Och förut sågs vi en stund och pratade om ett och annat. Var rätt inställd på att det skulle bli ett avsked för gott, på riktigt den här gången, när jag åkte dit. Jag trodde verkligen det. Men det blir det nog inte. Men det är upp till honom kan man väll säga. Det återstår att se helt enkelt.

Tänkte nu ställa mig och laga spenatsoppa, längtat efter det kan jag tala om! Sprang in en snabbis på Supermarket vid olskroken påvägen hem för att köpa lite saker, men givetvis glömde jag att köpa lök! Ingen soppa utan lök. Och nu orkar jag inte lyfta på arslet för att springa till Tempo och köpa en. Fook. 
 

Bilder inom kort.

Jag kom på alleldes nyss att ni ännu inte fått se bilder på mitt hem. På lägenheten. Skämmigt, jag har ju bott här sen i mars nu.

Men den har stått rätt så stilla ett bra tag, pengarna flödar ju inte om man säger så. Och egentligen vill jag visa den när den börjar bli klar. Men jag lovar att det kommer snart!

Har otroligt mycket ideér på vad jag ska göra. Men jag hinner ändra mig allt för ofta för att våga göra något. Har redan ångrat mig angående mycket, som nu helt enkelt får vara där det är ett tag. Beslutsångesten vet ni. Men har iallfall kommit fram till att jag ska göra fönsterbrädan i vardagsrummet till en behaglig sittplats. Alltså inte ha blommor och sånt i fönstret, utan kuddar och annat istället. Trotts att jag har balkongen precis utanför så föredrar jag att sitta på fönsterbrädan. Faktiskt. Jag älskar att sitta där på.

Nu har papsen precis varit här och fixat det på den uppsatta väggen som Sam hade sönder under sina fester då jag var i London. Så jävla onödigt att lägga på. Har jag fått betalt för skadorna ännu? Nej. Dickhead.
 

Biobesök.

Igår blev det två sådana.

På dagen åkte jag och lillasyster in för att titta på En natt på museét 2. Först blev det käk på donken för hennes del och själv såg jag väldigt mycket fram emot att äta på Soup'n Bagel på södra vägen. Inte ätit där på evigheter vilket är extremt konstigt med tanke på att det är helt underbart gott där. Men givetvis öppnade det idag, på grund av renovering. Surt. Men det är ju dock positivt, att dom skall bygga ut stället.

Nåja, åter till filmen. Den var väll som jag väntat mig. Inte alls bra. Och den blev ännu sämre eftersom det var svenskt tal. Jag avskyr det, verkligen. Systern med, men mor tänkte inte så långt när hon bokade filmen. Ricky Gervais var ju med, vilket förmodligen hade varit det enda bra i hela filmen. Om inte det varit svenskt tal. Jag somnade även i mitten av filmen. Behöver jag fortsätta?

Ganska så direkt efter att jag lämnat av systern hemma hos päronen åkte jag in till stan igen för att möta upp Hans och Filimon. Först blev det öl på Hans jobb dit även Sara kom, innan vi drog vidare mot Bergakungen och mötte upp Linda. Filmen blev Män som hatar kvinnor. Jag har själv inte läst boken, som skall vara bättre har jag hört av alla som läst den, men jag tyckte filmen var väldigt bra. En del scener var sjukt obehagliga måste jag säga. Dock blev jag väldigt förvånad över att det inte var mer kring det med Harriet, i slutet ni vet. Hon var ju skälet till att Blomkvist ens började med det där? Och sen var en del saker rätt givna. Att det var bibelnummer och inte telefonnummer exempelvis. Men den var bra!

Klockrent att nissen bredvid mig FES i början av filmen. Han hade säkert hoppats på att den var ljudlös med tanke på att det var tyst just då. Sjukt kul.


På torsdag blir det biobesök igen. Nya Harry Potter ska jag och syster se. Det gör mig absolut ingenting eftersom jag får biljetten betalt. En stor fördel med att jobba som avlösare, och att vara det åt systern gör det hela ännu bättre!
 
 


En del ska helt enkelt inte ha barn.

Eller åtminstonde vänta tills man har mognat!

Idag fick jag nämligen se något som gjorde mig otroligt upprörd.

Satt på bussen påväg till jobbet och på andra sidan av mitt säte satt det tre tjejer i övre tonåren. Det första jag la märke till var ena tjejens ansikte som var täckt av ett antal lager foundation i helt fel färg. Inte särskilt vackert. Sen såg jag även deras klädstil. Inte heller särskilt vackert. Och för att inte tala om deras språk och beteende! Det kunde jämföras med en cool liten partillenisse vars största hobby är att hänga på allum. Ja, ni fattar. 

När dom skulle gå av fick jag mig lite av en chock. Först ser jag ena tjejen böja sig ner, i vit kort (KORT) klänning, med string så halva skinkorna syntes. Inga strumpbyxor alltså. Sen ser jag en annan tjej hämta barnvagnen framför mig, med en urgullig liten bebis i. Ja, ena tjejen är alltså mamma!

Där satt jag och trodde att dom var en trio tjejer som inte riktigt fattat det där med att växa ifrån fjortisstadiet, och så är ena tjejen MAMMA!

Men snabbt hejdade jag mina dumma tankar. För inte ska väll språk, utseende och ett omoget beteende behöva innebära att hon är en dålig mamma. Givetvis inte... Men så tar hon upp ciggen utanför, och blåser mitt framför bebisen.

Det var inte bara jag suckade djupt av att se den synen inifrån bussen. Det kan jag säga er. 

Fruktansvärt.
 

Sicket slöseri.

Skulle ta mig en macka i morse, i mitt inte alldeles för trevliga tillstånd, och märker då att min nyköpta ost inte är i kylen? Nej, för då har jag lagt den i skafferiet dagen innan, av någon jävla anledning. GÖTT.

Idag har varit en seg dag. Mådde inte alltför bra på jobbet och var tvungen att åka hem tidigare. Ja, jag kunde alltså inte ens sitta stilla i en information med tre kunder på tre timmar på grund av att huvudet härjade.

Malins födelsedagsfirande var iallafall lyckat. Kvällen bestod av lite häng i hennes nya, jättemysiga lägenhet och sen drog vi till Nef och dansade. Stötte även på PG. Inte träffat honom sen två årtillbaka eller något, så det var trevligt. En trevlig kväll, kort sagt. 

Idag skulle jag gått på bio med systern, men det blev till att åka hem och nana istället. Så idag har jag alltså inte gjort ett skit. Mer än att jobba i tre timmar. Men det är ju trevligt det med. Ibland. 
   

Fri.

Igår var som sagt sista dagen på restaurangen. Underbart! Igår insåg jag även hur glad jag är över att jag sa att jag inte tänkte fortsätta efter semestern, och vilken jävla subba chefen är. Den enda kommentaren jag fick från henne var "ha det så bra, tack för hjälpen"...?

Jag har förihelvete jobbat där i ett halvår! Och hon tittade mig inte ens i ögonen när hon sa det.. Men hon är lite sne, med tanke på att det kommer bli svårt att hitta någon som ställer upp på att arbeta under de villkoren jag gjorde. Well, couldn't care less.

Nåja.

Det blev en slapp gårdag. Fixade lite i hemmet och senare kom Hans hit. Hade tänkt gå en snabbis till Maxigrillen som numera fått rättigheter och ta en öl. Ligger tjugo meter från min uppgång, nära och bra alltså. Men vi ångrade oss med tanke på att det bara hänger en massa nötter där. Istället blev det film hos mig. Blood Diamond. Så jävulskt bra! TIttade även på Blade Runner, också sjukt bra. Trevligt, trevligt. 

Ikväll blir det födelsedagsfirande för Malin som fyller tjugo. Hon har precis flyttat till majorna, den lyckliga kvinnan. Så det blir först lite häng där och sen utgång. Själv är jag rätt sugen på Kings Head, men det blir nog mer att skaka baken skulle jag tro. Men det är ju trevligt det med!

Cheers.
 


Genialisk.



 

Finally..

Imorn är det min sista dag på restaurangen. Sen tar chefen och dom semester i en månad. Och jag tänker inte fortsätta när dom öppnar igen. Är rätt förvånad över att jag varit kvar tills nu faktiskt. Med tanke på hur mycket jag avskyr stället och chefen. Det har visserligen blivit en aning bättre den senaste tiden, men inte ens i närheten av okej.

Nog blev hon förvånad alltid, över att jag sa att jag inte tänkte fortsätta sen. Det hade hon inte riktigt räknat med..

Men jag kommer sakna människorna som käkar där lite smått. Det kommer jag. 
 

Replik.

Det ska tilläggas att jag inte är ledsen, arg, eller något över min upptäckt. Eftersom jag inte är särskilt förvånad..

Tycker bara det är otroligt synd att den personen som betytt mest för mig under fem årstid, visar sig vara någon helt annan. Och givetvis önskar jag att jag följt magkänslan från första början, istället för att genomgå det jag gick igenom.

Men så är det. Helt enkelt. Inte mycket att göra åt, så det är lika bra att släppa det. Vilket jag nu kan jag göra, på riktigt. Känns skönt.
 

Naiv?

Lite smått. Ja.

Tänkte precis publicera ett jävligt långt inlägg om mitt kära ex och hur jävla BLÅÖGD jag var under vårt treåiga förhållande. Men PG sa åt mig att inte göra det.

Istället gör jag det i några få meningar.. 

Det han gått och blånekat under tre års tid, är nämligen sant. Det finns ingen annan förklaring till varför han skulle ta kontakt med den jävla bruden igen annars. Som han numera träffar och UMGÅS med...?

Jag inser nu att jag kastat bort tre år av mitt liv. På skit. Känns lite lagom kul.  

En "delete" knapp hade ju inte suttit fel... 
 
  

Hallå ja.

Tänkte först nämna att jag såg lite av minnescermonin för Michael Jackson när den gick. Som sagt, jag har aldrig haft någon direkt relation till honom. Har aldrig tyckt att han är dålig på något vis, men inte heller sjukt bra. Mer.. ingenting skulle man väll kunna säga. Fast en del låtar är ju brilljanta, definitivt. 

Men fasen vad lipig jag blev när jag tittade en stund på minnesgrejen. Galet alltså! I och för sig är jag ganska känslosam överhuvudtaget när det gäller sånt. När jag ser saker på tv och grejer. Förlossningar, folk som dör i filmer etc. I princip allt sådant. Utom extreme home makeover som far min då, så jävla värdelöst och amerikanskt.. Men det var som om han varit min stora idol sedan barnsben.

Jisses alltså. Vilken människa. Och jävlar vad han kunde dansa!

Nåja.
 
Var på Ikea en stund igår. I hopp om att hitta lite saker till lägenheten. Det enda jag kom hem med var ramar. Inte ens en vanlig jävla trasmatta hade dom! I svart och någorlunda bra storlek. Hade tänkt ha den under köksbordet nämligen. Avskyr att det är kakelgolv, och det låter illa med stolsbenen mot golvet. Varför ens lägga kakelgolv i ett kök? Som dessutom är vitt/beige/rosa-färgat, typ. Det ska vara hederligt mysigt trägolv.

Igår efter Ikea stack jag hem till Andrea. Käkade våfflor, pratade om allmänt skit och färgade våra hår. Min utväxt var inte att leka med ska sägas. Hennes mor och snubbe ska gifta sig om några dagar och Andrea sjöng och spelade låten hon ska sjunga på bröllopet. Jättefin! Hon är duktig Andrea, min lille guldfisk.

Sen åkte jag mot mitt håll och mötte upp David, en gammal arbetskamrat från Åhléns. Tog några guinness på Paddingtons. Inte träffat honom sen han åkte till Barcelona för några veckor sedan, så det var himla trevligt! Och skönt att få uträtt ett och annat. Kändes lite småkonstigt att ses under andra omständigheter, men det gick ju strålande.


En väldigt trevlig gårdag måste jag säga.


Lovely.

Var också tvungen att publicera några bilder från denne mannens arkiv. Vet inte hur många gånger jag kollat igenom alla hans bilder.. Jag fullkomligt älskar dom!










Bilderna ger mig gåshud. Killen på sista bilden är så galet jävla vacker!

Det är sånt här som får mig att vilja fota, och fotas. 

Fotodag, någon?
 

Gottede.

Jag drog kanske en förhastad slutsats angående levisshortsen. Efter att ha provat dom ett par gånger hit och dit har jag nu kommit fram till att dom faktiskt är bärbara. Det ser inte förjävligt ut helt enkelt. Kan inte knäppa översta knappen visserligen (eller kan kan jag, men jag vill inte ha dom höga i midjan och jag är väldigt bredhöftad), men det är det ingen som behöver veta! En jeansrumpa har jag ju inte, men det är det jag har mina oversizetröjor till. Perfekt! 

Det kanske är den hårda träningen och bantningen jag hållit på med nu i ett antal veckor som äntligen börjar synas..?

Jag träna? Jag banta? HAHA. Never.

(Sorry Therese R förresten, men titta på tradera, kommer in nya hela tiden ;)
 

Någon?

Finns det någon vänlig själ där ute som råkar ha bilden nedanför i ett BRA format? Jag vill ha den på min vägg, så otroligt mycket. Men kvaliten är usel på min bild. Tyvärr.


 

Nu saknar jag Stockholm.

En helgtripp dit hade inte suttit fel. Med några människor. Behöver komma bort från götet litegrann känner jag.




Depp, depp, depp...
 

Gosemos.

Så fort jag ser något sött så tänker jag Gosemos. Andreas ord har satt sig i huvudet på mig alltså. Söt pojke, "vilken liten gosemos". Söt rumpa, "sicken gosemoserumpa". Ja, ni fattar...

Sitter på allum och tittar på människor. Hade precis en väldigt intressant diskussion med en äldre man om vart vårt samhälle är påväg. Vi diskuterade om det var bättre förr, eller om det kommer att bli bättre i framtiden. Går inte att återberätta samtalet, men det var intressant. I övrigt har det inte hänt ett skit på jobbet. Skulle skrivit på CVt jag tänkte göra klart i fredags. Och nu i helgen. Men har helt enkelt inte haft någon ork då skönhetssömnen inte existerat på ett antal nätter. 

Inget bra väder idag. Men det gillar jag. Nu kanske jag äntligen kan sova med täcke igen..
 


Nej flickor små.

Såg precis två nyblivna tonåringar som försökt trycka upp tuttarna till hakan så gått det går. Med andra ord, inga bröst men har BH och urringning för att det lilla som finns ska synas. Och visas. Det såg ju givetvis inte klokt ut. Inte heller deras trynen med flera lager på tok för mörk foundation och spindelsbens-ögonfransar. Lite småsorgligt måste jag säga.

Jag kanske var likadan som tolv, trettonåring. Om man bortser från sminket då. Visste knappt vad det var förrän jag började i gymnasiet. Jag minns iallafall att jag hade BH på mig trots mina små mustuttar.

Nåja. Det är inte lätt att vara tonåring utan självinsikt. 



DÄR kan vi snacka noll självinsikt. Jag vet att jag visat den flera gånger förut, men jag tycker den är så hysteriskt rolig. Jag tyckte säkerligen att jag var både snygg och fräck när jag stod och posade mot Hoiers vägg i mitt svarta hår och tummarna i fickorna.. Mitt lila lägglans som jag minns att jag hade på mig och Noel-ögonbrynen gjorde det hela inte myket bättre.

Men så är det. 
 

Fnitterfitta.

Jag kan inte hjälpa det, men ibland, i de mest olägliga situationerna har jag en tendens till att börja fnittra. Och bara för att jag vet hur fånig jag är som fnittrar så gör jag det givetvis ännu mer.. Det kan bli en aning jobbigt kan jag säga er. Ibland känns det helt enkelt som om man vore fjorton igen.

Igår träffades som sagt tjejerna. I kungsparken. Jag kom dit lite senare än de andra eftersom jag jobbade sent, men jag fick iallafall skjuts av Jessica som precis tagit körkort. Det var massvis av folk. Många från gamla klassen, men även andra. Mycket trevligt! Fullkomligt älskar när vi hittar på saker tillsammans. Jätte mysigt verkligen! Efter att ha varit där ett tag drog några mot Andra lång och jag, Andrea, Victor, Hans och Filimon till Rio Rio. Skulle möta resten lite senare på Nef. Men efter att ha tagit oss dit och sett den jävla kön som var så bestämde vi oss för att kila tillbaka till Rio Rio. Men det funkade ju det med. Träffade en gammal arbetskamrat från Åhléns. Det visade sig att hon bor i huset bredvid mig! Märkligt att vi inte stött på varandra tidigare.

Sen bar det av hem till Victor för lite sömn även denna natt. Men det blev ju inte mycket med det den här gången heller. Och nu sitter jag här på allum. Jobbar flitigt serni. Jag kan ju inte påstå att jag blir förvånad över att folk tittar på mig. Fick mig en ordentlig chock när jag tittade mig i spegeln för en stund sedan. Det krävs mer än kaffe och smink för att fixa mitt nylle idag kan jag säga.

Idag tänker jag göra absolut ingenting. Jag ska hem, städa lite smått efter hundarna och bara ta det jävligt lugnt. För nu är jag helt färdig. Dessvärre jobbar jag ju tidigt imorn så någon sovmorgon blir det ju inte tal om..
 


Palla.

Jag har fått skavsår på ena skinkan. Det gör så jävluskt ont...

Spetstrosor i hettan, no more.
 
Godkväll.
 

Full rulle.

Har inte varit så trött som jag är nu på hur länge som helst. Har sovit ytterst lite de senaste tre nätterna. Och gått upp tidigt.

I onsdags blev det utgång med Hans, Victor och Andrea. Innan satt vi hos Victor en stund, lyssnade på Glenn Miller och hade det trevligt. Vi gick till Styrbord Babord iallafall. Träffade Zaza som jag inte sett på evigheter. Mycket trevligt! Vid två-tiden drog vi hem till Victor och nanade. Blev ju inte mycket sömn och jag var tvungen att gå upp tidigt då jobbet kallade. Jobbigt kan jag säga. Men jag får ju givetvis skylla mig själv, som är ute kvällen innan jobb.
 
Och idag. Jobbar just nu på mitt tredje arbete för idag, allum. Skitkul. Ser ungefär ut så som jag känner mig.. Men inte ska min trötthet hindra mig från att ha roligt! Ikväll ska flickorna träffas. Dom ska parka innan utgången tror jag, men jag kan inte eftersom jag slutar åtta. Lite småsynd. Vädret är ju som gjort för lite kall öl i en mysig park.. Det ska bli himla trevligt iallafall!

I övrigt kan jag tala om att jag har fått en jävla massa myggbett på diverse ställen på kroppen. Sen hemma hos i Victor. Det ser inte bara knasigt ut, det kliar nått så inåtthelvete också! Men det hör väll sommaren till antar jag..
 


Stekning.

Det blev inget bad och film hos Victor igår. Istället blev det öl med folket på Dejavu. Ett rätt nytt ställe i Vasa. Stället var väll som man hade väntat sig. På alla ställen där det är billig öl hänger det mycket nötter. Även på detta ställe, givetvis. Men vi hade det trevligt, det hade vi.

Jag och Andrea kom fram till igår att vi ska ha tjugoårsfest tillsammans! I hennes nya hus i slutet på augusti. Maskerad ska vi ha. Så mina vänner som läser bloggen - Det är bara att börja planera!  Ja, det kommer bli så sjukt kul!

Nu ska jag lägga mig på balkongen lite. Måste jämna ut den lilla brännan jag har. Halsen är kritvit medan armarna är bruna. Eller ja, inte lika vita rättare sagt. Ser fan inte klokt ut. 

Ciao.


 


RSS 2.0