Grattis sis!

I mån fyller syrran 13 år. Hon har sett fram i mot detta i flera månader nu. Redan i början av augusti planerade hon sitt kalas, förra veckan försäkrade hon sig om att hon skulle få både paket från mig och Samuel och hon har räknat ut ungefär hur många paket hon ska få, vad dom ska göra på kalaset osv. Av mig och Sam får hon örhängen eftersom som hon tog hål i öronen nyligen, och en kalender... 

För er som inte vet så har min syster autism. Ett funktionshinder. Hon är 13 år, men snarare som en 8 åring i huvudet och hon ser också yngre ut för sin ålder.

Jag minns det så väl. Den gången då jag var 5 år och mormor stod på altanen med pappa i luren och meddelade att jag och min bror fått en lillasyster. Jag såg verkligen fram emot att få bli storasyster. Att få vara hennes förebild, hjälpa henne och ge henne råd med allt som yngre syskon vill ha hjälp med. Killar, kläder, vad man ska ha på sig på discon, puperteten osv. Allting. Men när jag var 10 år förändrades allt. Min syster var nämligen inte som andra barn i hennes ålder och hon fick sin diagnos.

Många gånger har jag undrat hur det hade varit om hon inte hade sjukdomen, hur hon hade sett ut, hur saker och ting hade varit annorlunda. Det är krävande med ett sånt barn i familjen, det är det. Familjen kan inte åka iväg hur som hälst, allt måste planeras, och hon kan vara rätt påfrestande ibland. Jag skäms över mig själv dom gångerna då jag blir arg på henne för att hon upprepar samma ord 10 gånger i rad, för hon kommer in i mitt rum när Samuel är hos mig och frågar massa löjliga frågor, för att det kan ta evigheter att förklara simpla saker. Hon kan inte hjälpa det, det vet jag. Men ändå kan jag bli så jävla irriterad. Men efteråt så skäms jag.

Jag vet att syskon till autistiska barn ibland skäms för sitt syskon. Varför?? Vad är det att skämmas över? Jag har aldrig och skulle aldrig få för mig att skämmas för min syster. Även om hon är extremt jobbig ibland. Linnea hade inte varit Linnea utan autism.

Jag hatar, och då menar jag verkligen hatar, folk som använder damp och adhd och dylikt som skällsord. Använder orden över huvudtaget. "Fan vad damp jag fick" "jävla adhd barn" osv. Det går seriöst i snitt 1-2 elever i varje klass med ett funktionshinder. Men ändå finns det nötter som använder dessa ord jag precis nämnde och en jävla massa mer i sitt vardagliga språk. Lika lite som en person med cancer kan rå för att den har cancer, kan en person med funktionshinder rå för att den har ett funktionshinder. Går folk omkring och kallar varandra "jävla cancerbarn"? Ni förstår själva.....

Två nötter på sammakväll.

Såg precis den jäveln som var med och tog min mobil förra året när jag jobbade här. Samma gamla kläder, glasögon och skägg i hela ansiktet. Och han går till och med fram till mig och frågar om han kan få en plastpåse. Så han kan tatta den lilla bingolotten som står framför mig? För det är fan det ända värdefulla vi har här, som han kan få tag på. Jag fattar inte hur han kan mä att gå omkring här. Alla vakter och sånt vet ju att han är med i dom där ligorna som går och snattar.

Och inte nog med det. Nu har italieneren precis varit här och tjötat med mig. Första gången jag såg honom sen Malin berättat att han suttit inne för pedofeli, och nu var det några dagarsen. Trodde nästan hon hade skrämt iväg honom med sina mördarblickar, men tyvärr inte.

Säg aldrig att du aldrig blir sjuk.

För att sammanfatta de senaste dagarna:

Som ni vet köpte jag en laptop i söndags. Nu finns älskliiingen på mitt databord och funkar alldeles perfekt. Snögg är den också. Var sjukt längesen jag kunde lyssna på musik på datan, då mitt ljudkort var pajj på den förra. Rensade också all musik jag hade på den gamla, som pappa flyttat över till den nya. Helt otroligt vad mycket skitlåtar jag hade på min förra data. Har också laddat ner lite filmer, little miss sunshine, green street hooligans och prestige, och mer lär komma!

Började även skolan i måndags. Var väll inte allt för kul, men så jävla farligt var det inte. Var en rätt så lugn vecka denna veckan. Var ledig igår och idag, skönt. Därimot har jag haft en jävla ångest för mitt sommarlov. Inget blev som jag planerat. Jag har verkligen inte gjort ett skit. Jag har inte ens lämnat göteborg denna sommar! Menmen, inget att hetsa upp sig för nu. Nu ser jag framimot hösten. Ah, älskade höst.

Har också fått en jättefin symaskin av mamma, mormor, och gammelmormor i tidig födelsedagspresent. Så ny ska det inhandlas tyger och allt möjligt så jag kan sätta igång och sy! Fick t.o.m rabatt för att jag lämnade in min gamla skitsak till affären. Inte för att jag vet vad dom ska med en symaskin från 70-talet till. Men TACK till er tre iallafall. 

Har också köpt en del saker denna veckan. Kjol och linne från Monki, en laptop väska för 160 kr (tänkte köpa en på siba för 600 först) och lite annat trevligt. Måste säga att det kändes rätt skönt att få shoppa lite. Det är sant, man mår faktiskt bra av det..

Och nu, nu sitter jag på jobbet och mår alldeles förjävligt. Är sjuk, har feber, mår illa. Och är hungrig. Känner för att gå in till amningsrummet och spy, men icke. Här har man inte tid att tycka synd om sig själv när man mår dåligt. Här måste man titta och le åt alla nötter som traskar förbi. Jag gör ofta det misstaget att säga till folk, som denna gång att "jag blir typ aldrig sjukt" och sen två dagar senare ligger jag hemma med feber och annat. Likadant med dom satans myggbetten jag nämnde i ett tidigare inlägg. Nej, från och med nu, ska jag aldrig säga sådant öppet till folk. Det måste vila en förbannelse över dem som tror att dom kan slippa undan med sånt där elände. Vet flera gånger då jag tänkt sånna saker och två dagar senare har det hänt mig. Som denna gången, jag blir aldrig sjuk, och nu är jag det! Nu vill jag hem till min man så han kan pyssla om mig.

                                                                    Godkväll / eran sjukling


Min nya bästa vän.

Idag köpte jag och min far en laptop till mig, ÄNTLIGEN! Och nej, sån lyx har jag inte att jag får en. Utan till den har jag så flitigt sparat ihop till. Trodde aldrig jag skulle få för mig att skaffa en laptop. Har aldrig varit intresserad av datorer, och den jag har hemma är skitkass. Men så för ett tagsen fick jag för mig att jag ville ha en, och nu blev det så. Jag tittade runt en massa på olika hemsidor, men jag kan ingenting om sånna där "ny"modigheter, så överlämnade det åt pappsen. Han är expert. Det blev en sämre än vad jag trodde jag skulle köpt, en för 8. Hade planerat att lägga minst 10. Men så kom jag på att jag aldrig kommer ha användning för en sådan bra sak så det kändes lite onödigt att bli av med 2000 i onödan. Den kommer bli min bästa vän(nästan). Ser redan det framför mig då jag har med mig den lite varstans och sköter om den som om det vore ett barn. Nu ligger den hemma och väntar på mig.

Skall sammanfatta de senaste dagarna lite;
I onsdags efter jobbet gjorde jag månadens träning. Jag GICK hem från mitt jobb. Missade bussen med ca 10 sek, och dum som jag är så går jag inte tillbaka till maxi, där jag var innan för att köpa en tandborste åt mor. Utan jag gåår hem. 50 min i bara uppförsbacke. Att gå har jag inga problem med, kan i princip gå hur länge som helst utan att bli trött. Men problemet denna gång var mina korvtajta jeans. Fy fan.

I fredags hade jag lite folk hemma hos mig på krökkväll. Vi satt och gosade under markisen och käkade chips och drack öl. Mycket gott. Ciggen var det dock brist om, men vi klarade oss. Och efter en stund kom Jes förbi med vattenpipan vilket verkligen inte var helt fel! En del kort togs och Sam blev kameraobjektet för denna kväll.

Jag har också passat mina två hundar från tors-fre. Tilda, den äldre är det inget problem med. Men agnes, den lille valpen. Har aldrig sett en hund som skiter så mycket. Men söt är hon.



Såg en sjukt snygg jacka på asos hemsida. Jättefin vid halsen. Dock kostar den rövmycket, så den blir endast en "ååh den vill jag ha" jacka. Och idag blev jag ca 8000 kr fattigare, så nu måste jag börja tänka ekonomiskt igen.


                       image25


 
Ciao!

Fulaste bloggen någonsin.

Idag gick jag upp tidigt för att uträtta några ärenden. Åkte iväg till banken för att fixa lite grejer. Fått tillbaka 1400 kr för för mycket betald skatt, GÖTT! Gick oxå till Lixon för att köpa grejer till skolan. Köpte lösa a5blad och plastfickor till min päärm. Märkte dock efteråt att ja blev lurad på 17 kr. Han tog betalt för 5 a5 block istället för 4. APNISSE! Sen drog jag mig vidare till allum och strosade här en liten stund. Köpte en liten kalender för detta läsåret. Käck liten sak, hatar dom man får av skolan. Dock kostade den lilla skiten 90 jävla spänn. Sjukt. Köpte även en lila mössa på indiska, spännen och en hårborste. Tänkte att det kan va dags att börja borsta håret igen. Har nämligen inte gjort det på flera år.

Känner ett stort behov av att shoppa förtillfället. Har inte köpt nya kläder på evigheter. Kan bero på att jag inte hittat något jag vill ha. Måste pallra mig in till stan någon dag och inhandla lite nytt. Känns en aning frustrerande att ha på sig samma gamla skit varje dag.

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av mode. Eller jag har aldrig "följt" modetrender och sådant. Men jag har kommit fram till att jag älskar att läsa modebloggar, modesidor, titta på folk på stan med snygga stilar m.m. Mer än att inhandla saker till mig själv. Och det är faktiskt rätt rogivande det där med mode. Eller det är så genomskynligt med vem som har egen stil och de som bara försöker efterlikna andra. Det är lite svårt att förklara. Men man ser på en person om personen har en egen och personlig stil. Och man kan se på andra med samma kläder att de bara ser ut som "kopior". Detta ser rätt lustigt ut eftersom det många gånger är så uppenbart att "kopiorna" bara tar efter från andra. Know what i mean? Vet flera av det där kopiaslaget. Möjligt att jag är en av dom. Men tvivlar på det eftersom jag inte har någon speciellt "speciell" stil..
 
Vill också tillägga att dessa jävla tofflor som finns i alla möjliga färger (Vet ej vad dom heter och har inget större behov av att veta det heller) är det fulaste som finns! Vem kan frivilligt ta på sig dessa enormt fula tofflorna? Möjligtvis att det ser sött ut på 2 åriga små barn. Men alla andra! Det finns inte, och har aldrig funnits något som helst kul med dessa tofflor och jag kan fanimej inte förstå hur varannan nisse kan bära dem? Är dom ens sköna? Någonting måste dom ju ha i och med att folk frivilligt har på sig dom, men inte är det utseendet iallfall.

Och ja, jag har nog den fulaste bloggen någonsin. Jätte opersonlig, och brun/orange/röd bakrund osv. Haha.


Dessa tonårsflickor..

Satt på bussen igår på väg hem och kunde inte motstå att lyssna på ett gäng tjejers samtal. Samtalet bestod av hur tjocka dom var, att dom måste banta, att den ene är tjockare än den andre osv. osv. INGEN av dom var varken tjock eller överviktig.

Varför...varför? Jag tycker synd om dom som faktiskt har ätstörning på riktigt. Det är jätte tragiskt. Men alla andra...

Alla dessa tjejer som säger att dom är tjocka och måste banta, fast dom egentligen VET att dom inte är det. Varför gör dom det? Jo, i många fall för att få uppmärksamhet. För att vännerna ska säga ungefär följade "VA? är du dum eller? du är inte alls tjock du är ju skitsmal" osv. Detta är så otroligt löjligt. Och vissa av dom kan ju inte ens hålla igen käften när det står en tjej som faktiskt är tjock, eller en kompis som är större, bredvid när dom ska beklaga sig över sina små tändstickskroppar. Jag själv hade en period då jag var runt 13 år och tyckte att jag var tjock. Eller jag tyckte inte jag var det. Jag sa att jag var det. Då var jag smal som en sticka, och sjukt mycket mer vältränad än vad jag är nu. Det var givetvis inte bara jag, utan hela kompisgänget. Men ingen av oss var varken tjock eller mullig. Vi sa det, just för att få uppmärksamhet. Jag skäms nu för att jag var sån, även om det bara var under en period. Vad fan höll jag på med? Tycker synd om övriga klasskamrater som fick lyssna på vårat skitprat.

Var och varannan tonårsflicka tycker att dom är tjocka och har haft ätstörning osv. Det har blivit en trend. Man ska genomgå den perioden under sin tonårstid. "Det hör till tonåren" har jag t o m hört folk säga. Hur patetiskt är inte det? Men samtidit kan man ju inte klandra dom heller i och med att idealet är som det är. Sån jävla dubbelmoral i vissa tidningar att jag spyr. På ena sidan står det 15 olika tips för hur man ska gå ner 10 kilo på 4 veckor, medans på andra sidan står det att man ska va nöjd med den man är och visar bilder på 4 kvinnor som väger 10 kilo för mycket.

Och faktum är att tycker man på riktigt , att man är tjock, och faktiskt är tjock så säger man inte det högt. Jag har nog aldrig hört en överviktig person säga till sina kompisar att "Fan vad tjock jag är". Denne person vet att även om kompisarna säger "nej du är inte alls tjock" så är de inte är sant, och får istället höra sina kompisar ljuga en rakt i ansiktet.

Snälla, snälla ni tjejer som säger att ni måste banta och att ni är feta, gör nått åt det istället så man slipper ert jävla gnäll!

Jailbird.

Nu var det dags att jobba igen och återigen är det strålande sol och jag måste sitta här. OM jag var trött i morse. Kom hem runt 01.30 efter en mysig födelsedagsmiddag hos hoier. Det bjöds på bla. kyckling med ris och sås och tårta! Jag och några till pratade gamla minnen från grundskolan och kom bl.a. fram till att vi hade många löjliga bråk, att lärarna inte var så bra som vi tyckte då och att mitt och Annas planerade bråk blev en aning urartat. Japp, stämmer. Vi tyckte det hände för lite i skolan i 7an och bestämde oss för att visa våra skills i teater och startade ett bråk. Vad det handlade om kommer jag inte ihåg. Kommer bara ihåg att vi kallade varandra jävla fitta/hora/subba/idiot m.m. ALLA gick på det. Tror till och med att vi hade en "heta stol" om vårat bråk, för att lösa det. Det var rätt kul att se hur andra reagerade, men efter bråket ångrade vi det för att det gick överstyr. Men idag, fy fan va kul det va, haha! Det bästa är att de flesta i klassen FORTFARANDE inte vet om att det inte var på riktigt ! Blir en kul grej att berätta på återträffen om 8 år..

Jag var aldrig på Way out west. Fick en del ångest under dessa två dagar, hade verkligen velat vara där. Även om jag bara ville se Primal Scream så hade jag ändå tänkt titta på en del andra. Dom fick förövrigt jätte dålig kritik i tidningen. Var väll samma nisse som alltid skriver skit om band. Det regnade iallafall dessa dagar, så en helt perfekt festival var det inte, moah.

Om en vecka börjar jag skolan igen. FOOK! Lovet har gått sjukt snabbt och jag har fortfarande inte gjort ett skit. Ångest. Får skylla en del på vädret.

Men det ska faktiskt bli rätt kul att börja skolan igen. Har nästan bara roliga kurser detta läsåret. Några kurser i teater, ljus&ljud, kostym & scenografi eller nått sånt, bild, videoproduktion. Sen har jag svenska, religon och kultur historia. Möjligt att jag glömt några. Denna veckan ska jag iallfall ta mig till Lixon i sävedalen och inhandla en del saker till skolan. Jag har kommit på en sjukt smart grej som ALLA skolelever borde ta efter! Istället för att ha 17 olika block till olika ämnen så köper man; en pärm, ett register och lösa blad, ev plastfickor, och har alla ämnen i denna pärm. I mitt fall skall jag ha en A5 pärm eftersom jag har en liten väska. Då slipper man krånglet med vilket block som är till vad, att pappret är slut i några ämnen i 7-ämnes blocket, men man måste ändå ha kvar det för att man behöver det till ett annat ämne. Fyndigt, fyndigt.


Disgusting.

Skönt. Sista dagen jag jobbar för den här veckan. Ledig i 4 dagar sen. YES!

Har kommit fram till att det fakiskt kanske inte är värt att köpa biljett till way out west. Vore ju självklart jätte kul, och ångrar så inihelvete att jag inte var snabbare med att beställa biljett. Men jag har snokat runt lite på blocket och tradera, och man får seriöst inte en biljett för under 1500 kr. Det är verkligen inte värt det. Jag hade ju gått på fler band om jag haft biljett, men dom jag tänkte köpa biljett för var Primal Scream. Och 1500 kr till nått då det bara är ett band jag verkligen vill se, känns en aning onödigt.
 
+ att jag tror visst jag är rikare än vad jag egentligen är, haha. Har en massa framtidsplaner för de närmsta månaderna. Skall köpa en laptop, lägga till en del till en system kamera, london i höst, Kiel med Samuel och kanske en restresa. Det vill säga, jag har nog faktiskt inte råd med  w o w om jag tänker fullfölja de andra planerna. Restresa kan jag nog stryka föresten. Kan bara åka mellan den 18 och 22 aug. Måste vara tillbaka den 30 aug och måste vara hundvakt den 17. Och hittar inga billiga restresor nånstans..


Fick förövrigt veta en helsjuk grej igår. Som många av mina vänner vet, så har en italienare kommit och pratat med mig under större delen då jag jobbat här. Det vill säga mer än ett år. I början var jag jätte trevlig(är ju trottsallt tvungen), men efter några gånger då han pratat med mig i en halvtimma varje gång om allt från igelkottar till fotboll, så blev det ganska tröttsamt. Han är också känd i hela partille i och med att han går och pratar med allt och alla överallt. Iallfall, igår berättade min vän för mig att han suttit inne för pedofili! HELSJUKT! Jag misstänkte ganska så snart då jag pratat med honom några gånger att han var lite halvskum. Inte varje dag en 40+are frågar om mobil och hemnr, om man vill hänga med och fota osv, thank god. Jag trodde bara han mådde dåligt, var en ensamvarg och ville skaffa vänner. Men icke. Klart det kan ju bara vara ett ryckte, men min kompis har hört det från flera. Och en gång när hon satt på bussen så skulle han stiga på, och så skrek en kvinna i bussen nått liknande "Nej förihelvete släpp inte på den där jäveln" osv. Det visade sig att hennes systers barn hade blivit antastad av honom. Fy fan, lås in jäveln..


Lugg.

Idag är det strålande sol ute. Och självklart när det äntligen är fint väder, jobbar jag...
 
V
ar med Andrea i söndags, vilket var jävligt längesen. Vi tog igen lite tid och lagade mat. Jag fick för mig att jag ville ha lugg och självklart var hon beredd med saxen. Blev lite sne dock, så Malin får klippa till den.



                                                         
Har på mig min älskade oasis-tröja som jag hade på deras spelning i stockholm. Fan vilken kväll det var. Fan vad stilig jag var med min sjuktsnygga tröja...


Har också kommit på att jag vart jävligt sent ute med att beställa biljett till way out west. Och nu finns det inga biljetter kvaaar! Fookin hell.. Måste hitta nån snubbe på blocket eller nått som säljer. Vill verkligen se Primal Scream.


Nu är det dags för kissepaus i amningrummet. Är så jävla hungrig att jag dör. Känner mig inte närvarande, som om jag drömmer pga av brist på energi. Vill ha mat mat maat!

Rolling Stones.

Sicken kväll..

Den började med att jag, Mange, Paul och Peter skulle sälja Pauls biljetter för att sedan kunna köpa några billigare av någon annan. Otroligt nog var det en kotte som köpte hans två biljetter, för TUSEN kr styck. Snacka om att känna sig blåst när man kunde köpa ståplatser för 500 kr 150 m längre bort. Kände mig också lite blåst faktiskt. Tyckte jag gjorde ett jättefynd när jag köpte min för 100 kr billigare än odinarie pris. Hade lätt kunnat få en biljett för 200 kr så desperata som dom var att få sålt sina, som hade köpt flera för att tjäna lite pengar. Iallfall, efter några öl, en tur bort till avenyn för ett toabesök och försök till att sälja ännu en biljett gick vi in på Ullevi. Därinne hälsade vi på Malin och Samuel som jobbade i tältet. Grymt bra att Malin jobbar där. Fick sammanlagt 7 öl, en chips påse och lite annat godis, gratis under kvällens gång, YES! Eftersom vi hade ståplats skulle vi ju självklart så långt fram som möjligt och Paul tog kommandot, "Sorry mate". Folk blev smått irriterade på oss då vi knödde oss fram så vi beslöt oss för att stanna ca 30 m från scenen. Det märktes att publiken var av den äldre generationen då jag och Magnus fick tillsägelser av två kärringar framför oss om att vara lite tystare då vi skrev för fulla halsar när Stones kom in på scenen. Konserten var så jävla bra att den inte kan beskrivas med ord. Även om det absolut inte var som för ett antal årsen, även om dom ser helt nerknarkade ut, så var det så sjukt jävla bra. Vilken känsla! Bäst av allt var nog sympathy for the devil och jumpin jack flash. Synd bara, som jag sa tidigare, att det mest var dom äldre generationerna som befann sig i publiken. Har aldrig varit med om en så torr publik. Kanske var det bara där jag stod folk hade tappat det där med att vara på konsert. Kände mig nästan dum då jag bara hörde mig själv gapa och applodera. Well, kul hade jag iallfall.

Jag blir lite smått förbannad på dessa jävla dagstidningar. Som många säkert har läst fick dom riktigt dålig kritik i tidningen. Men herregud, vad fan förväntar dom sig? Att dom ska vara lika bra nu som för 25 årsen? Det är INGEN som tror att dom är lika bra nu, som förr. Varenda jävel vet att detta inte är något som ens liknar deras konserter från förr. Men det är ju inte därför fansen går dit. Vi går dit för att se ett band vi tycker så jävla mycket om. Bara att höra dom sjunga dessa låtar man så många gånger hört på mp3n, se en skymt av dom på scenen, veta att dom fortfarande kan, är mer än nog. Det är därför vi går dit. Dessa dagtidnignar kan ta sig i stjärten. 

   
      

Emotional rescue.

Oj, första gången jag skriver hemma. Eller jag skrev det mästa på jobbet, men glömde puplicera. Så nu var det i förrgår jag var hos mormor.

Igår(förrgår) var jag hemma hos min kära mormor där också min kusin befann sig. Det var väll trevligt till viss del. Kan dock inte lämna några detaljer till varför det inte var det. Mormor ska flytta till Orust så jag och kussen passade på att plocka med oss en del saker. Jag fick med mig mormors jätte söta brudklänning, en balklänning hon hade på 50-talet, örhängen, två pennskjolar och en annan blommig klänning. De tre sistnämnda skall jag sy om, då alla tre var lite för långa. Funderar på att kanske ha nått av dom till min 60-70-talsfest i september. Tyvärr har mormor 39 i skostorlek och jag 37, så det blev inga skor. Vi var också och hälsade på mormor Margit, min gammelmormor, på sitt ålderdoms hem. 96 år, äldst av dom alla, men fanimej den piggaste. Jätte mysig lägenhet hade hon också. Hemma hos mormor hjälpte vi till att skruva ner lite saker, ta ner lådor m.m. Känns rätt sjukt att hon ska flytta. Hon har bott där under hela min uppväxt, har en massa minnen därifrån. Tittade också igenom alla hennes fotoalbum från de gångna åren. Har nog aldrig vart med om nån som är så ofotogenisk som jag. Måste säga att jag var en riktig läckerbit från 8-15 årsålder. Förutom alla extremt fula kort; mittbena, 1,5 cm tjocka ögonbryn och för att inte tala om mina kläder. Tvärtom är det men kussen. Lika söt på bild då som nu. Well, jag får försöka tänka "Ful på bild, snygg i verkligenheten", mhm.


Imorgon är det Rolling Stones..Behöver man säga mer?



Just nu, klockan 01.45, känner jag mig jävligt frustrerad. Jag till och med grät en skvätt förut. I morn kommer jag säkert tycka att det är en bagatell grej. Men just nu, fy fan vad arg jag är..

Tänkte passa på att lägga upp några bilder. Flickan på kortet är mormor när hon var i tonåren. Mycket vacker. Kom tvåa i fröken göteborg ett år, åhåjaja. Dom andra bilderna är på mormors enkla, men mycket söta brudklänning. Dock var hon smal som en sticka den tiden, vilket jag inte är. Sitter som korvskin.



     

RSS 2.0