Dagens.

Girls - Morning Light
Slow Down, Molasses - Fucking Up
New Order - Crystal
The Dandy Warhols - Godless
Chew Lips - Salt Air
  


Den sk. dumburken.

Min tv är nog ett av de mest onödiga köp någonsin. Jag har i princip aldrig på den då det mesta som visas är ren skit (särskilt nu när alla ska visa dessa jävla realityserier för att det är billigt att göra och lockar många tittare, hemskt nog) och jag aavskyr reklam. Dumt att bli irriterad i onödan kan jag tycka, och dessutom kan jag se det jag vill se på nätet.

Visst kan en tv funka som substitut för socialt umgänge när man bor själv, att man inte känner sig lika ensam om den står på.. Men jag råkar gilla att vara ensam och jag föredrar musik framför att höra Winfreys röst och pålagda skratt i serier som married with children, alla gånger.

Ska man sälja den kanske?

Eller koppla in datorn till den..? Det måste ju gå..
 


Fötterna på jorden.

Jag är inte riktigt gjord för sånt här känner jag. Känslomässig förvirrelse...
.
Nåja.

Har inte gjort ett dugg vettigt idag. Förutom att måla saken som ska sitta över propparna i hallen, något jag borde ha gjort för ett årsedan... Har lyssnat igenom så gott som hela spotify-listan, pratat med Andréa x antal gånger, ätit sista portionen av storkoket, städat.

Borde ha åkt till majornaloppisen, åkt hem till mor och far och ätit eller hem till Andréa och ätit (chips framförallt) och skrivit på tentan som ska in på torsdag (inte ens öppnat kursboken för den här kursen). Istället har baken varit parkerad på ungefär samma ställe hela dagen, på golvet med brmc och annat gott i högtalarna och luren vid örat.
 

Genialiskt.

Spelningen igår var så otrooligt jävla bra!

Stod relativt långt bak och bara njöt (till skillnad från på t.ex. Oasis) av detta fantastiska band, och den lyckan jag kände när Aya kom, underbart!

Ni nissar som inte var där missade verkligen något.

Kvällen började iallafall med öl på pustervik i några timmar med Therese, Anna, Rickard och Martin och efter spelningen hamnade vi där igen med fler i sällskapet och mer öl.

Trevlig kväll! 
 

Spread your lööv.

BRMC går i ett just nu!

Ska strax möta damerna för lite öl på något ställe innan spelningen.

Är sjukt taggad och den här gången ska jag ta med min käcka lilla ipod som kan filma (glömde den på Stereophonics, otroligt klantigt).

Lyssna på den här och den här.
 


Jag älskar:

Synen av att se en gammal gubbe (som knappt kan gå själv) pusha på sin gumma med rulllator, bakifrån upp för en brant backe.

Det kallar jag kärlek!
 

En ny granne.

Såg att lägenheten bredvid min låg ute på hemnet härom veckan (ja, jag brukar kolla där ibland och drömma om landshövdingshus i Majorna osv) och nu är den inte kvar, så den är förmodligen såld. 

Hoppas det flyttar in en snygg karl som jag kan dricka frukostkaffe med ute på balkongen (behöver inte ens vistas på samma balkong då dom är ca en meter ifrån varandra), eller en skön person över huvudtaget.

Troligtvis blir det iallafall någon som har benen i behåll då det inte finns hiss, och därav kan gamlingar uteslutas, vilket är bra. För det är oftast dom som kommer med klagomål vid fester och annat vill jag tro..

Det värsta vore ju om det är någon gnällig jävel som klagar på musiken som rullar hela dagarna. Eller ett par som ligger alldeles för högjutt. Eller någon som spelar house på högsta volym. Ja, mardrömsmänniskor finns det gott om.

Ska bli intressant!
 


Black Rebel Motorcycle Club.

På lördag. Jag, Anna och Therese och även Chrille vet jag.. 

Kommer bli så jävla bra!(Någon som vet hur man bara får spelgrejen längst ner på youtubeklipp?)
 

Need some air..

Träffade en av mina arbetsgivare tidigare idag. Hennes "förslag" lät helt perfekt och jag hade tyckt det var så otroligt kul att få jobba med den här personen, så jag hoppas innerligt att det här går vägen!

Är lite rädd att modern kanske hittar den här bloggen (visst brukar man googla personer man ska anställa?), och det hoppas jag ju inte, med tanke på att jag framstår som en oansvarig nöt i många fall. Därför vill jag understryka det att under arbetstid är jag exemplarisk.

Nåja.

BRMC spelar på lördag. Har väl egentligen inte pengar till det, men jag kommer ångra mig så sjukt mycket om jag inte går. Så jag gör det ändå (förhoppningsvis några av töserna med) och det kommer bli GRYMT!
  


Tillåt mig att dö..

.. AV LYCKA!

Iggy kommer till way out west!!!!!

Fy fan vad underbart. Jag är så glad, så glad!!

(Hade en jävligt dålig dag igår, idag har tre bra saker hänt, mitt liv suger inte apballe längre)

Isolation och Shades
 


Don't look back in anger.


Take me to the place where you go
Where nobody knows, if it's night or day.


 


Knepig unge #3.

Jag är runt 8 år, det är skoldisco på skolan.

Jag vet inte var mina vänner är, men det är danstävling. En danstävling jag ger mig fan på att jag ska vinna.

Ställer mig längst bak i mina gula shorts och börjar dansa, som aldrig förr. Likt en snubbe på rockkonsert hoppar jag upp och ner och svänger med kroppen och håret åt alla möjliga håll.

Halvvägs in i låten hör jag en röst bakom mig säga "Titta, är inte det där Sandra..?".

Jag vänder mig om, och bakom mig står killen jag är kär i med sin kompis och pekar på mig (även denna gång var det den här huvudvridningen)...

Men det sket jag i. Fortsatte mitt galna dansande.

Och det var det värt! För jag vann. Hela 5 kronor i kiosken...
 

Home is whenever i'm with you.


Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home


 


Hot love.

Spenderade större delen av gårdagen ute på balkongen med musik och en bra bok. Borde egentligen ha städat och annat viktigt, men kunde inte slita mig från boken (det är sant) och plötsligt var klockan sex. 

Passade på att skaffa mig en jävligt stökig bränna under tiden. Brun/röd bröstkorg, vit hals och något mellanting i fejset. Otroligt sexigt om jag får säga det själv...

Nu borde jag egentligen vara klar att åka till dagens föreläsning, men jag har en GETING i mitt badrum. Och jag är sjukligt rädd för getingar. Vågar inte gå in i badrummet och absolut inte döda den, trots att jag har en såndär sak man grillar dom med.

Den måste alltså ha varit inne hos mig hela natten..? Fan i helvete.

Men det här är ju galet. Måste skärpa mig.

Nu jävlar ska den dö...
 


Klubb Boris.

Jag säger då det mina vänner..

Gillar man 60-tal och att dansa till sådant så ska man definitivt gå till klubb Boris när det är.

Att få höra bra musik ute och att få dansa till det, det händer allt för sällan. Och killen som spelade var fullkomligt lysande! Lyckan var total med andra ord, och det spelar liksom ingen roll att man ser ut som en jävla lunatic när man dansar (har fått det bevisat från mina och Andréas dansfilmer) för man har så sjukt kul.

Ja, bortsett från den dyra ölen och att det var tokvarmt, så var det en klockren kväll.
 

Stökigt..

Gårdagskvällen började bra. Vernissage på Naturhistoriska och häng hos mig ett par timmar med lite köttbullar/musik/vindrickande och mys på balkongen med damerna. Sedan blev det två egentligen ganska så onödiga öl på andra lång, men det var trevligt det med.

När jag sen står utanför min port, hemma i lagom tid (för en gång skull) inför lördagens jobb och utgång, inser jag att jag tappat NYCKELN! Hade tänkt tanken under kvällen då den legat ensam i påsen, och klart som fan att det händer på riktigt...

Tur att jag har en snäll vän 20 meter ifrån mig som jag kunde sova hos. Eller ja, det blev inte mycket sömn. Var skittrött men klarvaken i huvudet (berodde det på gratis-kaffet tro?) och svettades som en gris. Slutade med att jag bytte arbetspass till morgonpasset istället. Ingen idé att slösa sovtimmar när man ska hålla igång ikväll. Men det var cosy..

Hoppas inte jag störde honom allt för mycket med mitt kluckande dock.

Och ja. Igår trodde jag seriöst att jag skulle få tillbaka min bas. Jag menar, hur svårt kan det vara för en 23-åring att lämna tillbaka en sak man har lånat? Jävligt svårt tydligen, med tanke på att jag har blivit lovad att få tillbaka den de senaste TIO MÅNADERNA. Ska jag ta det som ett bevis på att han faktiskt har pantat den? Det är ju inte helt otänkbart då killen inte äger ett öre och lever på sin nuvarande flickvän. Hursomhelst, han måste ha någon form av psykisk labilitet (av hela hans levnadsstil att dömma), någon annan förklaring finns inte. Stackare...
 

Tappat gaisten.

Gaisten? Vilket jävla ord....

Jag behöver en spark i röva, det är ett som är säkert. Står förtillfället still, på alla plan. Ingen ork/lust till någonting.

Känner bara för att parkera kroppen på golvet och lyssna på musik hela dagarna. Men det går ju inte.

Och att hjärtat mitt förvirrar mig något så jävulskt gör det inte bättre. Tur att jag råkar ha en vän som är precis på samma stadie som jag när det gäller den biten. Då kan vi vara patetiska tillsammans. 

Dagens to do; Gå till allum, skriva ut cvn, lämna cvn, fiska upp Sam i skogen för att sedan hämta basen, städa..

Händelserik dag. Verkligen.
 

Godkväll.

När du rör vid mig upphör tanken på att vi en dag kommer att upphöra..

Vet inte vem det är som skrivit det, eller om det är rätt, men det är fullkomligt brilliant.

Nåja.

Ikväll skulle jag egentligen träffat Therese m.fl. som fyllt år, men fastnade på kings med David. Det var över två månader sedan vi sågs så vi hade mycket att ta igen. Gott att prata om allt och ingenting, gamla minnen, vårt förflutna, osv. Otroligt trevligt!

Det finns en del människor i mitt liv som betyder extra mycket, och han är definitivt en av dom. Han är en fin människa på alla sätt och vis och jag känner verkligen hur mycket jag saknar honom när jag väl träffar honom. Kan inte ens beskriva med ord hur glad och tacksam jag är för att jag har träffat honom (hade jag inte gjort hade jag säkert slösat ytterligare månader på mitt rövhål till ex). En mycket fin vän.

Bra kväll.
 


The sweet fantastic.

Det är inte bara jag, utan vännerna mina känner även dom suget efter att börja ta tag i sin kreativa sida. För visst är det så, att det finns massvis av saker man tycker om att göra, men som man inte gör, utan någon direkt anledning. Helt idiotiskt.

Därför tycker jag att vi ska börja gör det. Anordna sy/måla/repa/skriva/osv - dagar.

Vad sägs?

Apropå något helt annat. Nu vill jag hem och lyssna på Ian Brown känner jag..
 

Han är ett geni.

Hedi Slimane.
 

Knepig unge #2.

Är ensam hemma i sjuårsåldern. Sitter på golvet, lutandes över sängen och pillar med något. Två partillebo-gubbar är inne tvättstugan och lagar tvättmaskinen.

Hör så småningom att ytterdörren stängs igen, antar att dom gått. Hjärnan sätter igång, ögonen tittar åt höger och vänster och några sekunder senare skriker jag allt vad jag kan, "KNÖÖÖLLLLAAAAAA.........". Inte bara en gång, utan två. 

Fnissar för mig själv. Kroppen fylls av en behagkänsla. Känner mig busig. Vågade jag verkligen skrika ett sånt ord så högt? hehehe.

"Hejdå" hör jag 15 sekunder senare av en flinande partillebo-gubbe som ställt sig i min dörröppning...

Dom hade alltså inte gått. 

Min långsamma huvudvridning åt vänster mot dörren då jag chockat inser att jag inte alls var ensam, kan jämföras med Pers fars vändning mot John i slutet på En Kärlekshistoria...
 


Fredag kväll.

¨Det får duga...
 


Imorn så..

Helgen har tillbringats med fina vänner och bestått av häng hos mig, pubrundor, utomhusfest vid konstepidemin, efterfest, osv. Och idag blev det en tur till konstmuseet och söndagspizza på kellys.

Är sjukt trött. Efterhänget hos Daniel inatt höll på lite för länge egentligen, med tanke på att det blev sent natten innan också, men det var otroligt trevligt. 

Helgen har varit jävligt fin helt enkelt. Som vanligt.

Det är ju tur att min alkoholkonsumtion alltid ligger på en relativt låg nivå. Annars hade varningsklockan nog börjat ticka nu. Men jag älskar det. Att gå ut, umgås, ibland dansa och ha det jävligt trevligt. Om det hade varit samma typ av grej på ställen utan alkohol så hade det liksom inte gjort mig något. Visst älskar jag öl, men det ligger rätt långt ner på viktighets-skalan..

Well, nu blir det mys i soffan och film. Och imorn ska jag ta tag i livet mitt. Annars får jag en smäll på käften av Therese, och det vill jag helst inte.
 

En mullen majj.


 


Efter ännu en sen natt.

Åkte hem till Andréa i morse för att kurera mig lite. Efter mycket om och men blev det öl igår, på publik och pustervik och sedan efterhäng hos John. Trevligt.

Tog oss en cykeltur till saltholmen med fika och kamera. Togs en jävla massa osköna bilder och det blev även en och annan dansfilm.

Folk omkring trodde förmodligen att vi var fulla/höga, men det bjöd vi på.

Nu blir film och mys.

 


Knepig unge #1.

I lågstadiet:

Jag (lagom kaxig) - Alltså, vad gör du?
Hon - Sköljer av disken..?
Jag - Men assååå, man ska inte skölja disken innan man sätter ner den i maskinen. Då blir det för rent och kan gå sönder..
 

Sånt som går runt.

Devendra Banhart - Angelika
Fatboy Slim - Don't let the man get you down
Iggy Pop - Isolation
Joy Division - Disorder
Primal Scream - Swastika Eyes
Pulp - Do you remember the first time?
Radiohead - Fake Plastic Trees
Ride - Like a Daydream
T.Rex - Cosmic Dancer
 

Desperat.

Om man gör såkallat "strövargodis" för att man är så jävla sockersugen, ja, då är det något som inte stämmer...
 

Idag bjussas det på den här.


Radiohead - High and dry

 


På tal om liten.

Jag tänkte införa något nytt här.

Den här bloggen är jävligt liten och de flesta som läser är folk jag känner (antar jag), men det är skönt. Kan skriva i princip vad fan jag vill. Som en öppen dagbok skulle man kunna säga.

Iallafall. Jag var extremt konstig när jag var yngre och gjorde och sa en jävulskt massa konstiga saker. Och nu snackar vi även riktiga skämskudde-grejer som fortfarande kan ge mig ångest. När vi var i köpenhamn nu i januari så blev det av någon anledning så att jag berättade en massa historier, saker jag inte tänkt på på evigheter.

Tänkte börja skriva ner lite av dom här. Ibland konstiga, ibland mindre konstiga. Gott att få skriva av sig lite och kunna reflektera över sig själv, att få minnas. För det vill jag, tro det eller ej. Och om jag bjuder på ett och annat gott skratt så är ju inte det helt fel det heller.
 

Jag hatar:

att bli genered och verkligen KÄNNA att jag blir det.

Som alldeles nyss..
 

Hoppa Högst.

Såg den filmen igår på tv. Älskade den som liten och det irriterande mig något så jävulskt att jag inte visste vad den hette under flera år, och att ingen förstod vilken film jag menade när jag försökte förklara handlingen. Jag var nämligen jätte kär i ena pojken, Stig.

När jag väl såg den igen, typ åtta år senare, var jag ju väldigt mycket äldre än vad han var i filmen, men jag förstod verkligen varför jag var kär i honom, och det gör jag fortfarande.

För tänka sig, mörka ögon och brunt (lockigt) hår har hängt med sedan sexårsåldern. 

Märkligt att jag faller för samma saker nu, som då.
 


Knasig vecka.

Åtminstone min dygnsrytm.

Har sovit i ca tre timmar fem av sju nätter den här veckan. Och idag somnade jag elva på förmiddagen och vaknade två timmar senare av att pojkarna gick upp efter extremt många timmars efterfest-häng hos Rickard. Jon hade ju smyglagt sig några timmar tidigare så han var säkert pigg (sjukt kul att Martin trodde att han var iväg och köpte körv), själv ville jag helst teleportera mig till min egen säng och sova till imorgon bitti..

Ja, jag har haft en otroligt bra vecka iallafall.

Känner mig lite smått förvirrad dock. Lite jobbigt, men på något vis gillar jag det. Livet hade inte varit kul om det hade varit enkelt. Know what I mean?
   

En lyckad kväll.

(Och han är fin han.)
 

Oväntat.Jävligt bra låt. 

Tröttmössa.

Att ofrivilligt dygna känns inte helt okej. Förstår inte varför jag inte kunde somna imorse? Var det mitt fortfarande smått berusade tillstånd? Att hjärnan gick i högvarv? Promenaden hem från poseidon klockan fem på natten? Jag vet inte. Somnade tio i morse. Otroligt dumt eftersom jag skulle göra både det ena och det andra idag..

Vad som började som en after work med flickorna slutade som en helkväll. Kings head/publik/kings head/skål/nått ställe på avenyn och slutligen hamnade jag och Fredrik högst upp på en trappa vid poseidon och tittade ut över staden, kedjerökte och snackade skit.

Otroligt trevlig kväll.

Jag som skulle bocka av fem saker på min to to-list idag. Crap..
  


...

 


London.

Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta veckan. Blandade känslor.

Valde en dum vecka att åka då Sara var tvungen att jobba varje dag och inte kunde ta ledigt, men istället hängde jag med Jon och co och de andra flickorna som bor där, och det var skittrevligt. Kan ju inte påstå att jag "utnyttjade" dagarna direkt. Det var väl lite som hemma. Lite för mycket chill.

Har gått längs alla möjliga gator, kollat massvis av second hand, åkt tunnelbana alldeles för mycket, festat, träffat mycket nya trevliga människor, osv. Precis som vanligt så shoppade jag i princip ingenting, vilket är otroligt märkligt eftersom jag hittade massa snyggt. Fanns helt enkelt för mycket att välja på och då började jag tänka "behöver jag verkligen den här, är det något speciellt med den" och annat dumt. Fick iallafall med mig ett par joggingskor av sämsta kvalité, en svart kofta, en klänning och lite bilder till den här.

Hann med tre utgångar. I torsdags gick jag och Sara till ett ställe och dansade loss och i lördags drog vi ett gäng till ett annat ställe med grym musik (dandy warhols, pulp, new order, blur osv) men alldeles för mycket nötter. Men det var skittrevligt och trevligare blev det på slutet. Synd bara att man alltid ska vara så jävla efterklok? I måndags blev det det omtalade "Bite", som dock inte var som det brukade. Troligtvis pga att det var bank holiday. Även där var det kul. Vad som hände sen ska jag dock inte gå in på, men jag säger bara; ångest.

I tisdags fick jag även dricka min efterlängtade guinness på the hawley arms, bästa puben jag varit på i London. Grymt mysigt. Att det bara blev pub en gång kan jag dock inte förstå..?

Hade en helvetisk hemgång. Kom på klockan fyra på morgonen att jag glömt mitt pass i Saras väska och var tvungen att åka tillbaka och hämta det. Trodde jag skulle missa mitt flyg och livet kändes helt plötsligt förjävligt med ångesten från dagen innan, deppmusik och det där, men jag hann precis. Thank god. 

Ja. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag älskar London så sjukt mycket och att vara hemma igen känns inte alls bra. Jag trivs så bra där, jag MÅR så bra där. Ända in i själen. Faktiskt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, det jag tycker om är vardagsmat där, här existerar det knappt. Och det gäller i princip allt. Jag ska flytta dit i höst, och det ska mycket till att jag inte ska göra det.
 


Kort och gott.

Förutom att vädret sugit röv de senaste, att Sara jobbar mycket (tur att de andra är här och att Jon och co anlände igår) och att jag har ca 2 pence kvar, så är det finemang.

RSS 2.0