STOCKHOLM!

Yes. I morgon klockan åtta sitter vi på en buss till huvudstaden.

Fan vad trevligt det ska bli! 
 
 


Jävla nötter.

Det var inte bara en nisse som skrivit skit om spelningen, utan två. Vad jag vet.

jag säger som Malin, GO FOOK YOURSELFS!
 
Nu letar jag biljetter för fullt. Och boende. Vi måste dit på onsdag.
 

25/1-09 - Sicken kväll!

Igår spelade som sagt Oasis på Scandinavium. Och jävlar mina vänner, det var något av det bästa jag varit med om! Stockholm för tre årsedan (idag faktiskt) går inte ens att jämföra med det här.

Kvällen började med några öl på en pub med Therese, Malin och ett gäng folk. Vi satt där ett tag och tänkte att det var lungt, förbandet skulle gå på vid halv åtta och dom spelar ju alltid alldeles för länge.. Så runt åtta gav vi oss iväg mot Scandinavium. Väl där, tjugo minuter senare, hörde vi att Oasis redan börjat spela! Förtvivlade över att vi precis missat "Fuckin' in the bushes", men samtidigt så jävla laddade, rusade vi in på planen och knödde oss in i folkmassan. Och ja, det var helt otroligt bra!

Det går inte att beskriva gårdagen. Känslan, musiken, allt! Att få stå längst fram (vill man, så kan man) med Noel knappt fem meter ifrån en, att få höra dessa låtar man spelar om och om igen på mp3n, på riktigt, det var helt underbart! Lyckan var total! Bästa låten under kvällen var nog "Morning Glory". Jävlar vilket tryck det var på den.

Ja, Igår blev jag som ett litet barn igen. Och jag sjöng, tro det eller ej (högst ovanligt för att vara mig med tanke på att jag är fullkomligt värdelös på det). Den lyckan jag kände igår, den upplever jag alldeles för sällan. Därför blir det eventuellt Stockholm på onsdag för att se dom på Globen. 





Och självklart är det någon liten nisse till recensent med en hjärna liten som en guldfisk som har skrivit att det i princip var värdelöst. Att det inte är som förr, att Liams röst är skit, osv osv. För i helvete. Behöver jag ens förklara varför denna kotte borde ta och pensionera sig..? 

Cheers. 
 


Oasis ikväll!

Dagen jag väntat på alldeles för länge är äntligen här.

Ser så sjukt mycket fram emot ikväll. Det ska bli så jävla kul!

Cheers.
 

Heelo.

Ibland funderar jag på om folk kanske tror att jag inte vet att "hello" stavas just "hello", med tanke på att jag alltid skriver det som i rubriken. Men det gör jag.  

I torsdags var jag och några vänner på Svanen, riktiga Svanen, och inte en firma-förfest som förra veckan. Det var en stor skillnad kan jag tala om. Grymt mycket folk och de flesta under tjugotre. Och det märktes. Men det var trevligt. Vi dansade, drack öl och pratade.

Lite smålustigt att en tjej hade precis likadana kläder på sig som jag. Dessutom hade hon den frisyren jag vill ha.

Imån är det ju Oasis, så igår tänkte jag trycka en t-shirt på ett ställe vid auktionskompaniet ungefär, som jag tänkte ha på mig imån. Med en av mina favoritbilder. Väl där försöker jag förklara för gubben att jag vill ha bilden precis som den är, men lite större. Och bilden är näst intill kvadratisk. Men han envisades med att lägga bilden ner, som på ett liggande A4, vilket gjorde att bilden blev utdragen, bredare! Jag vet inte hur många gånger jag försökte förklara för honom hur jag ville ha bilden, men han lyssnade inte. Till slut gav jag upp, och tryckte en t-shirt där Liam ser ut som en kortis med pös-kläder. Ser inte klokt ut.



Nåja. Idag ska det städas utav bara fan här. Vi har inte diskat på en vecka och inte damsugit på en månad. Och vi ska ha förfest här imån innan Oasis, och jag vill att folk ska våga sig hit igen.

Till er som ska på Oasis imån, ni är givetvis välkomna!
 

Göteborgs filmfestival.

Jag har lite beslutsångest angående filmfestivalen.

Vill gärna gå, men jag vet inte vilka jag vill se. För att kunna veta det så måste jag kolla igenom vilka filmer som finns. Och eftersom jag är rädd för att missa någon riktigt bra, så måste jag kolla igenom alla. Och det orkar jag inte riktigt med.

Något tips?

Quizen igår gick galant! Riktigt duktiga var vi kan jag tala om. Jag menar, vem fan kan Armeniens huvudstad? Jo, VI! Nästa vecka är det frågor lite mer riktat åt kvinnor. Då jävlar!
 

En riktigt bra film!

Idag har jag varit på bio med min lillasyster. Vi såg "Benjamin Buttons otroliga liv".

En riktigt bra film måste jag säga. Den var näst intill klockren. Handlingen, skådespelandet, allt.

Se den!
 

Sjuk kväll..

Minst sagt.

I torsdags mötte jag upp några människor utanför jazzhuset. Vi trodde det var svanen, men eftersom det inte var en kotte i trapphuset förstod vi att det inte var det. Men musik spelades så vi gick upp för att kolla läget. Väl inne lägger vi märke till att folket är tjugotre och uppåt. Men snubben i garderoben sa inget, så vi klev in. Det var en gäng liveband som spelade, vilket var trevligt. Efter en stund började vi snacka med en tjej vid namn Sara, och hon berättade att vi hamnat på en firma-förfest. Att alla som var där inne jobbade inom musikbranchen. Hahaha, så jävla sjukt. Men eftersom vi redan var inne så stannade vi ett par timmar, snackade med sköna folk och fick reda på ett och annat om en del artister. En trevlig kväll måste jag säga.

Malin ska flytta till Stockholm och plugga, så igår var det en liten "avskedsfest" hemma hos hennes vän. Hon fick ett lock öl i avskedspresent, vilket var uppskattat. Vi lyssnade på musik, pratade om viktiga saker och hade det trevligt. Det var riktigt längesedan jag var på en hemmafest, men som sagt, det var trevligt.

Är sjukt seg idag. Känner för att stanna hemma hela dagen och bara uggla framför teven. Fast det går ju bara skit nu så en film hade passat bättre. Men icke.

So long.


Oh yes.

Visst värmer det i hjärtan att se Oasisreklamerna i busskurarna!?

Har nyss kommit hem från kvällens quiz på Paddingtons. Drack öl, pratade och svarade på en massa kluriga frågor med tre trevliga människor. Tyvärr gick det inte lika bra för oss som vi hade hoppats. Sex rätt av tjugofem. MEN, eftersom vi var yngst på hela puben, och att det mestadels var omöjliga frågor om sport, så gör det inte så sjukt mycket. Och vi kom inte sist, tro det eller ej. Det är vårat mål numera. Att aldrig komma sist. Och det ska vi ju klara av. 

Detta var andre tisdagen i rad vi var på quizkväll. Förhoppningsvis håller det i sig och blir ett tisdagsnöje varje vecka.

Godkväll.
 

Ett dilemma.

Mina framtidsplaner har som sagt blivit skjutna en del framåt. Jag vet varken ut eller in nu för tiden.

Nåja.

Den tredje mars planerar jag att åka till London. Men inte för att flytta dit, utan mer som en semester på ca två veckor. Det känns som om det behövs. Hade egentligen tänkt åka tidigare, men eftersom Sara och Therese sticker då, så kan jag lika gärna åka samtidigt som dom. Och jag hinner jobba ihop ytterligare lite pengar.  

Men nu är det även så att jag planerar att gå några kurser i vår. Hittade några kurser i abf-katalogen jag fick på posten nämligen. Drama, "lyft ditt manusskrivande", "gör din egen film", och så tänkte jag även lära mig spela munspel. Dessa kurser börjar runt vecka sex.

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag vill verkligen åka till London nu, men jag vill också gå dessa kurser. Och eftersom jag isåfall blir borta i två veckor, missar jag minst sex stycken kurstillfällen. Inte så sjukt kul då det är betalkurser...

Fook.


Punkarjävel och prinsessor.

Idag har jag varit på Disney On Ice med lillasyster. Denna gång handlade det om prinsar och prinsessor. Askungen, Törnrosa etc.. Det var ju inte direkt riktat till min åldersgrupp, så jag kan inte riktigt svara på om det var bra eller inte. Men åkarna var duktiga, klänningarna fina, osv. Och man kan ju inte låta bli att le när man ser alla ursöta barn, utklädda till prinsessor som fullkomligt lyser av att se sina favorit-filmkaraktärer på is.

Och återigen kan jag inte låta bli att föreställa mig själv, söt och jävligt duktigt, åka solo på is i en sån där show.. Det är sant, jag gör det varenda gång. Kan inte förstå varför. Men det kanske är för att det ser så jävla kul ut och åkarna ser ut att njuta nått så oerhört.
 
Ja, tänk om man var duktig på konståkning. Som Isabelle. Jag gick faktiskt i konståkning ett tag som liten. Eller ja, några gånger. Var urkass kan jag säga. Åkte större delen av tiden med skenorna pekandes utåt, vilket resulterade i att jag knappt kunde åka skridskor, och absolut inte göra något annat. 

Ja, det där med sport har väll aldrig varit min starka sida...

Nåväl. 

När jag åkte bussen på väg för att möta upp Linnea innan showen, var det en liten punkarnisse som pekade finger åt busschauffören...? Så jävla pinsamt. Verkligen. Bussen var helt full och när killen kliver av och går förbi chauffören pekar han finger. Varför? 

Lillkillen bakom turbonegro-nitar-piercing-utstyrseln kanske var olycklig. Eller något. 

  

Mamma mia.....

Såg nyss Mamma Mia. Fan vilken jobbig film alltså. Avskyr musikaler, men den här var riktigt jobbig.

Det värsta var när det var dans till. Då blev jag illa tvungen att ta huvudet bakom kudden. Ni vet, när det är en sådan scen i en film då man skäms nått så otroligt, att man inte kan titta! Ungefär som i den scenen på The Office och David Brent ska ha föreläsning.. Så var det.

Across The Universe är en annan sak. Genial film!




Finner inga ord. Finns den att köpa? Jag måste ha den.
 


Så ofotogenisk man kan bli.

Jobbade min andra dag på restaurangen idag. Inte så jävla farligt, men långt ifrån kul. Men jag tror det mer är vägen dit, och hem, som tar emot. Faktiskt.


Tittade igenom bilderna från i onsdags igår.. hahaha. Det var inte mycket vackert kan jag säga. Inte på mig iallafall. Förstår inte hur jag lyckas? Tycker jag posar och har mig, men inte fan fastnar det. Nåja...



Men skoj hade vi allt! 

Handen ser förjävla konstigt ut måste jag säga.
 


Snart..!

Det slog mig när jag läste Malins blogg..

Det är bara arton dagar kvar tills Oasis spelar på Scandinavium.



Vi i kön utanför Scandinavium.

Fan vad trevligt det ska bli!
 

Frusna stjärtar.

Har nyss varit och fotat med Sara på en gräsplan i Björkekärr. Det gick helt okej. Lite småjobbigt dock, att stå halvnaken i kylan. Utan jacka då alltså. Värst var det för fingrar, tår och bakdel. Men vi överlevde. Och fick förhoppningsvis några fina bilder.

Nu sitter jag på Allum. Fick hoppa in här idag. Varje gång jag gör det får jag ångest. Förstår inte hur jag kunde jobba här konstant i två och en halvt år. Helt jävla obegripligt. Jag borde egentligen inte sitta här. För jag känner bara irritation när kunder kommer och frågor något. Och framförallt när sävehofare kommer och ska redovisa och lämna tillbaka massa skit. Som alldeles nyligen, då en kvinna kom och skulle betala för lite sålda lotter, med åttio kronor i ENKRONOR! Fookin' hell..

Imån börjar jag jobba på restaurangen. För ett tag. Tills jag får tummen ur och skriva mig ett nytt cv.

Tror jag ska börja göra det nu faktiskt. Har ändå inget för mig.
 


Arbetslös och rastlös.

Ja, jag har inte jobbat på två dagar och känner redan myran i brallan. Jag vill tillbaks!

Jag kan ju jobba om jag vill. Men inget av dom, bortsett från mitt avlösarjobb, tilltalar mig. Jag har ingen vidare lust att börja arbeta på resturangen, inte heller att sätta mig på alluminformationen igen. Jag vill göra något nytt. Något annat..

Hur ska jag sysselsätta min vardag närmsta tiden? Ikväll blir det quiz på Paddington, imån ska jag fota med Sara. Sen tar det smått slut. Kanske helt enkelt borde ta tag i saker och ting. Sätta mig ner och sy, kanske börja måla igen. Skriva ner mitt filmmanus på papper. Jag vet inte. Kanske borde sätta mig ner och fundera på vad jag vill göra med mitt liv den närmsta tiden. Kanske inte. 

Vad gör folk om dagarna ? 
 

Cheers!

Nyss hemkommen från Cheers efter ett par öl med Sara. Mycket prat om trevliga samtalsämnen, osv.

Det lustiga är att det var en period rätt så nyligen, då jag och Sara inte pratade med varandra på över tre veckor. Det är en lång tid kan jag säga, för att vara mig och Sara. Vi var lite småsura på varandra. Störde oss på olika saker. Och båda var envisa jävlar som inte vill kontakta den andre först. Men hon tog det första steget. Vilket var bra. För jag tänkte inte göra det. Och det var ju lite småjobbigt. Saknade henne.

Trotts våra likheter, och olikheter, så klickar vi bra. Det gör vi.





Den första bilden är så jävla klockren.. Påskafton för snart tre årsedan.

Innan jag mötte upp Sara, i väntan på att hon skulle komma in till stan, gick jag en sväng inne i nordstan. För att fördriva lite tid. Hade inte direkt lust att göra det utomhus eftersom det var apkallt. Hade precis slutat jobbet, sista arbetsdagen som sagt. La märke till alla jävla ungdomar som hängde i nordstan. Klockan halv sju på en söndag. Hängde, rökte, hängde. Jävligt tragiskt måste jag säga. Småkillar som tror de ägde klotet och småflickor som väntade på att få uppmärksamhet från dessa killar. Usch alltså. 

So long.


Ren besvikelse.

Göteborgs utbud i klädväg skulle kunna jämföras med svensk musik. Skit.

Var inne i stan innan jobbet för att hitta mig något fint. Det kändes som om det var dags. Var inne i de flesta affärer som jag brukar besöka. Ren besvikelse i alla kan jag säga. Inte ens Monki hade något som tilltalade mig. Visst, mycket var bärbart, men inget var direkt speciellt. Och H&M... det känns som om H&M går ner sig mer och mer. Sjukt tråkigt.

Det vore kanske inte så dumt att börja sy sina egna kläder. Har varit inne på att göra det ett tag nu. Men det har inte blivit av eftersom jag är så jävla lat. Men jag ska nog börja göra det. Det är ju kul att sy, och kläderna blir som man vill.

Fast slutresultaten på mina plagg på projektarbetet i trean var ju inte de vackraste. Det är ju synd att man inte kan vara lika klok när det väl är, som man är i efterhand.



Jättetröjan ovan är bara ett av dom...

Nej, en tripp till Stockholm eller Köpenhamn hade inte varit fel. Snarast. 

Godkväll. 
  

Imån är det min sista dag..

Yes, sista arbetsdagen på Åhléns. Det känns riktigt konstigt kan jag säga. Har jobbat nästan fem, sex dagar i veckan i två och en halv månad, och på måndag är det.. slut. Bara sådär! Riktigt tråkigt alltså. Jag trivs ypperligt på Åhléns. Stämningen, folket, att ta hand om kunder, allt. Tyvärr är det orolighetens tid nu och dom har inte råd att anställa folk.

Arbetslös på måndag alltså. Eller egentligen inte. Kan säkert komma tillbaka till Allum. Inte för att det är något jag har lust med. Sen har jag ju alltid mitt avlösar-jobb. Och jag kan även få börja arbeta på en resturang om jag vill det. Men jag vet inte. Har alltid varit en lat jävel på att lämna in cvn och grejer. Kanske borde ta tag i det nu.

Mina londonplaner bli framskjutna. Orkar inte skriva varför. Egentligen borde det ju vara läge att sticka nu när jag ändå inte har någon fast punkt. Men det får helt enkelt vänta..

Men nog saknar jag den staden alltid! 
 

Teven svämmar över av skit..



.. Och jag har tappat bort min klocka.. 

Good night folks.
 

Internet.

Sitter nu hemma hos mig med en så kallad "dongel". Sjukt skönt med internet kan jag säga. Men det har samtidigt varit en form av befrielse att inte behöva göra alla mina dagliga kollar som jag vanligtvis gjorde. Alla bloggar osv.

Nåja, fredag kväll. Kom precis från jobbet. På något vis lyckas jag alltid missa min vagn, och 17-bussen, med några få minutarar. Tvingas alltså frysa arslet av mig i ca tio min, varje dag jag ska hem. Är inte speciellt sugen på något ikväll, tänkte stanna hemma med mitt internet och en pizza. Hade inte varit fel med den lyxiga maten Andrea tänkte laga åt sin pojk ikväll. Men jag är för lat. För lat för att ens koka makaroner. Och min kock är hos sina päron.

Nåja.

Nu ska jag kolla lite lägenheter på nätet.

Ciao.

Gott slut, gott nytt.

Det är 2009. Sjukt. Jävligt sjukt. Förra året gick så fort. Studenten var för ett halvårsedan, men det känns snarare som två månader sedan, osv.

Julafton. Som sagt, hade ingen julkänsla sen början på november. Inte ens kvällen innan. Inte ens när jag vaknade på självaste julaftonsmorgon. Eller vaknade och vaknade.. Jag somnade halv åtta på morgonen(!) för att gå upp en timma senare och kila iväg till jobbet. Som ett litet barn som ivrigt väntat på att få öppna dom sönderklämda paketen i strumpan. Typ. Efter mina få jobbtimmar åkte jag till Orust för att fira aftonen med mormor och några släktingar. Sysslingar osv. Känner dom knappt, men det var trevligt. God mat, trevliga människor osv.

Ja, trotts att jag inte firade julen med familjen så måste jag säga att den ändå blev helt okej.

Igår var det nyårsafton. Orkade inte med något ståhej. Det blev en hemmakväll med Sam. Vi käkade god mat, drack och lyssnade på hög musik. Trevligt.

Kanske borde ta och utvärdera det gamla året. Men just precis nu, orkar jag inte det. 

So long.

RSS 2.0